Bahçeli'nin 'adalar' haritasına Almanya'dan da tepki var: Kabul edilemez

Bahçeli'nin 'adalar' haritasına Almanya'dan da tepki var: Kabul edilemez
MHP lideri Devlet Bahçeli'ye hediye edilen ve çok sayıda Yunan adasını Türkiye toprağı gibi gösteren haritaya, Almanya'nın Yunanistan Büyükelçisi Ernst Reichel de tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Ülkü Ocakları tarafından hediye edilen ve Yunanistan'a ait adaların önemli bir kısmının Türkiye toprağı olarak gösterildiği haritaya ilişkin tartışma sürüyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ardından, Almanya'nın Atina Büyükelçisi Ernst Reichel'den de eleştiri geldi.

Reichel, Miçotakis'in dün yaptığı Twitter paylaşımını şu ifadelerle paylaştı: "Almanya'nın pozisyonu net: Yunanistan’ın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin herhangi bir şekilde sorgulanması kabul edilemez."

Miçotakis, söz konusu paylaşımında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek şöyle demişti: "Bu haritaya iyi bakın. Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos hepsi Türkiye tarafından alınmaktadır. Bu, aşırılıkçıların ateşli rüyası mı yoksa Türkiye'nin resmi politikası mı? Başka bir provokasyon mu yoksa gerçek hedef mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük koalisyon ortağının son maskaralıklarına ilişkin tutumunu netleştirmeli.”

Söz konusu harita, Bahçeli'ye Ülkü Ocakları tarafından sunulmuştu. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, "Denizlerdeki Misak-ı Millimiz” başlıklı haritayı sosyal medya hesabından paylaşmıştı. (Kısa Dalga)

Dünya