Bahçeli'nin 'ittifak' açıklaması gündemde | AKP'den sonra MHP'den açıklama

Bahçeli'nin 'ittifak' açıklaması gündemde | AKP'den sonra MHP'den açıklama
Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'yla ilgili sözlerinin ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Hemen ardından da MHP'li Yıldız'dan açıklama geldi.

Kısa Dalga - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakı'na dair tartışma yaratan açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin ittifakın geleceğini sorgulatan sözlerinin ardından gözler AKP'ye çevrildi.

AKP Sözcüsü Çelik, ittifakın devam edeceğini söyledi

AKP'den beklenen açıklama Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, Cumhur İttifakı'nın devam edeceğine yönelik mesajında şunları kaydetti:

"Ülkemizi karşı karşıya olduğu tehlikelerden korumak ve geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için kurulan Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için Cumhur İttifakı olarak, ülkemizi geleceğe taşımak ve milletimize hizmet etmek noktasında güçlü siyasetlere imza atmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın vurguladığı gibi bu konudaki irademiz tamdır."

MHP’li Yıldız: Cumhur ittifakı Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesidir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Ömer Çelik’in ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Yıldız, Cumhur İttifakı’nı bazı hedefler üzerinden tanımladı ve şunları kaydetti:

“Cumhur İttifakı,

15 Temmuz 2016’da FETÖ ‘nün teşebbüs ettiği hain darbe ve işgal hareketi sonrasında,
Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli bir duruşun doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır.

Yenikapı’da ortaya çıkan milli mutabakat 2017’de yapılan halk oylamasıyla perçinlenerek milli şura dönüşmüştür.

24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde kurulan Cumhur İttifakıyla da milli bekayı esas alan ahlaki ve siyasi uzlaşmayla somutlaşmıştır.

Cumhur İttifakı, haklının tarafı olmaya, temel hak ve hürriyetlerin eksiksiz yaşanmasına, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.

Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifak olmayıp, Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir.

Cumhur ittifakı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefini yakalama azmi ile milli üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesidir.”

Bahçeli ne söyledi?

MHP lideri Bahçeli, bugün yaptığı yazılı açıklamada gündemdeki konulara dair görüşlerini açıkladı. Cumhur İttifakı'nın geleceğine dair tartışmalar başlatan açıklamada Bahçeli, özetle şunları söyledi:

"Siparişi yapılan normalleşme ve yumuşama atmosferinin sürdürülebilir hale gelmesinin önünde şayet Milliyetçi Hareket Partisi bariyer olarak telakki ve tarif ediliyorsa,

Bu konuda da geniş bir ittifak husule gelmişse, bize düşen sorumluluk ülkemiz ve milletimiz uğruna her türlü fedakarlığı göze almak, gereğini ise gönül huzuruyla yapmaktır.

AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir.

Buna rağmen Cumhur İttifakı’na bağlılığımız kararlılıkla devam edecek, TBMM’de kanun tekliflerine verilen desteğimiz aynen sürecektir.

Kaldı ki Cumhur İttifakı’ndan tavizimiz, geri dönüşümüz, yarı yolda bırakmamız, ilkelerinden ve hedeflerinden cayma göstermemiz mümkün değildir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da şartlar ne olursa sonuna kadar yanında ve arkasında olacağımızı, kesinlikle yalınız bırakmayacağımızı herkes çok iyi bilmelidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı görüşmeleri, kurduğu ilişki ağlarını, icra ettiği ikili temasları saygıyla karşılıyor, zatı devletlerini daha da rahatlatmak için bir kez daha feragatle hareket edip karşılıksız inisiyatif alıyor ve bu tercihimizi aziz milletimizle paylaşıyoruz." (Haber Merkezi)

Politika