Bahçeli'nin İYİ Parti'ye ‘ittifak’ çağrısına AKP'den ilk yorum

Bahçeli'nin İYİ Parti'ye ‘ittifak’ çağrısına AKP'den ilk yorum
AKP’li Hamza Dağ, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin İYİ Parti’ye çağrısına dair “Sayın Bahçeli'nin İYİ Parti'ye çağrısı önemli bir çağrı” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yaptığı yerel seçimde ittifak çağrısını olumlu karşıladı. Dağ, " İYİ Parti'nin yeri PKK'nin ve FETÖ'nün yanı değildir" dedi.

A Haber yayınına katılan Hamza Dağ, şöyle konuştu:

"Sayın Bahçeli'nin İYİ Parti'ye çağrısı önemli bir çağrı. İYİ Parti'nin cevaplarına baktığımız zaman milletvekillerinin daha sert cevaplar var. Ama Genel Merkezi'nin daha itidalli ama tam olarak ne olduğu belli olmayan açıklamalarını görüyoruz. İYİ Parti'nin yeri PKK ve FETÖ'nün yanı değildir. İYİ Parti tarafından 26 Ağustos'taki beklentiler yükseltilmeye çıkartılıyor. Bu kongre için de aynı şey söylendi, ama kongrede akıllarda kalan 15 vekili keşke istemeseydik lafı oldu. Bir siyasi parti artık belirli bir süresi geçmiş, aktörleri belli olmuş ve tamamen de başka bir siyasi partinin arkasında piyon olmuş bir partinin söyleyeceği sözün vatandaşın nezdinde karşılığı olacağı söz konusu değildir."

Ne olmuştu?

Daha önceleri Meral Akşener’e “yuvana dön” çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde çağrısını yinelemişti. Bahçeli, genel başkan yardımcısı aracılığıyla "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” mesajını göndermişti. (Kısa Dalga)

Politika