Soylu 'Kısıt' dedi, kimse bir şey anlamadı: Kısıt nedir arkadaşlar?

Soylu 'Kısıt' dedi, kimse bir şey anlamadı: Kısıt nedir arkadaşlar?
Bir ay önce 'Multecileri göndermeyeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün fikir değiştirmesi ardından MHP lideri Bahçeli de "Bayramda memleketine giden Suriyeliler Türkiye'ye alınmasın" dedi. Soylu da “Bayram gidişine müsaade etme konusunda kısıtımız var" diye muğlak bir açıklama yaptı. Gazeteciler neyi kastettiğini anlamayınca ortaya 'bol kısıtlı' garip bir diyalog çıktı

Bir ay önce düzenlenen Uluslarası İyilik Ödülleri töreninde, muhalefetin tepkilerini eleştirerek mültecileri geri göndermeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün büyükelçilere yaptığı konuşmada ise mültecilerin dönmesi için gayret sarf edeceklerini belirtince mülteciler konusu Cumhur İttifakı'nın da gündemine girdi. MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada bayramlarda memleketlerine giden Suriyelilerin Türkiye'ye geri alınmamasını istedi.

Kabinede Bahçeli'nin desteğiyle kaldığı ileri sürülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu talebin üzerine yaptığı açıklamada Bayram gidişine müsaade etme konusunda kısıtımız var" dedi.

'Kısıt'ın içeriğine dair bir açıklama yapmayan Soylu, neyi kastettiğini anlamayan gazetecilerin sorularına da "Kısıt, kısıt, kısıt nedir arkadaşlar?" gibi kelimelerle yanıt verdi.

Soylu konuşmasının devamında "Türkiye’de 1 milyonu aşkın kaçak göçmen yakalanmıştır. 2021 sonu itibariyle geçici statü ile Türkiye’ye gelenlere verilen vatandaşlık sayısı 192 bindir. Bugüne kadar 500 bin gönüllü geri dönüş söz konusu" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun mülteci açıklamalarına değinen Soylu, "Kılıçdaroğlu’nun sığınmacılar konusunda tahrik için olduğu apaçık ortada. Türkiye düşmanları ile hareket ediyor. Sığınmacılar elbet ülkelerine dönecekler, bunun için bir çalışma yapılıyor. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. Provokasyon demek en doğru tabirdir" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu twitter hesabından mültecilere dair Erdoğan ve çevresine dört soru yöneltmişti. Soylu da sorulara soruyla karşılık vermişti.

Politika