Bahçeli'ye göre Kılıçdaroğlu 'katakulliye' getirilmek isteniyor: Saraçhane tiyatrosu tutmaz

Bahçeli'ye göre Kılıçdaroğlu 'katakulliye' getirilmek isteniyor: Saraçhane tiyatrosu tutmaz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylık içi hazırlandığını öne sürdü.

MHP lideri, '2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net' temasıyla Mersin'de düzenlenen mitingde partililere seslendi.

Bahçeli, "CHP ve 6'lı masa tamamıyla yabancıların güdümündedir" derken, 'milyon dolarlar ödeyerek ithal danışmanlara bel bağlayacak kadar geleneğinden kopmuş bir partinin milletin yanında bulunmasının' imkansız olduğunu ifade etti.

MHP liderinin açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

* Kılıçdaroğlu pusulayı şaşmıştır. Türkiye'ye ABD'den ve İngiltere'den bakan, Kılıçdaroğlu'nun kiralık akıl hocaları Atatürk'ün partisinin kılavuzu haline gelmiştir. Parayla danışmanlık alanlar yarın parayla da her değerini satacaktır. CHP'nin ekonomi vizyonu diye bir şey yoktur. Misyonu Türkiye'nin dağılmasıdır. CHP ekonomide vizyonsuzluğu belgelerken MHP aylar evvel ekonomik büyüme bağlamında geleceğin ekonomi vizyonunu saygın akademisyenlerin katkısıyla hazırlamıştır.

* Bizim binlerce kilometre mesafeden online bağlanan danışmanlara ihtiyacımız yoktur. Karanlıkta kaybettiği değerlerini loş ışıklar altında aramaktadır. CHP yönetimi dersini tarihimizden değil Türk ve İslam düşmanlığından almaktadır. CHP hastadır, bu hastalığın adı da işbirlikçiliktir. CHP'nin altı su alan kayığı batmak üzeredir. Bu CHP'yi ne menfaat çeteleri ne de organize suç örgütleri kurtarabilecektir.

'Saraçhane tiyatrosu'

* İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında 14 Aralık 2022 tarihinde verilmiş, kesin olmayan 2 yıl 7 aylık hapis kararının ardından Saraçhane tiyatrosu düzenleyenlerin devlete, hükümete ve Türk yargısına en hafif tabiriyle fırsatçılıktır.

* İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bir suç işlemişse bunun sonuçlarına elbette katlanmalıdır. Bu şahsın ne üstünlüğü vardır. Henüz mahkeme kararı açıklanmadan halkı Saraçhane'ye davet eden belediye başkanı, 6'lı masaya Saraçhane dayatması yapmak ve Kılıçdaroğlu'na operasyon çekmek için harekete geçmişlerdir. Birbirlerine kazık atanların yargı kararlarını sevinç çığlıkları atarak karşılayanların gizli kapaklı işler çevirdiğini görmemek için sadece kör değil akli melekeleri de kaybetmek lazımdır.

'Tuzağa düşürmek için...'

* İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak sivriltmeye çalışan, Kılıçdaroğlu'na çalım üstüne çalım atmak için her durumdan istifade etmek isteyen siyaset bezirganlarının 6'lı masaya dinamit fırlattığı ayan beyan ortadadır. Kılıçdaroğlu'nu tuzağa düşürmek için manevra yapanlara en iyi cevabı CHP'ye oy veren kardeşlerim verecektir. Saraçhane tiyatrosu tutmaz.

* Sahte mağdurlara, kağıttan kaplanlara Türk milleti hiçbir şekilde değer veremez. 6'lı masadaki parti başkanlarının birbirini tekzip eden konuşmalarını kimse kâle almaz. Saraçhane'de yargı kararına sarılıp fırsat bu fırsat diyerek meydana dökülen siyasetçilerin alayı birden samimiyetsizdir. Bu yıl içinde 8 defa toplandınız. Ancak henüz Cumhurbaşkanı adayını belirleyemediniz. Bu ay sonunda yapacağınız toplantıda gecikmiş bu ilanı yapınız. Kılıçdaroğlu'nu katakulliye getirip İmamoğlu'nu parlatma amacının Cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesiyle ilgili olduğu kesindir. Maskeler patır patır düşmüştür. Birbirine operasyon çeken partilere Türkiye emanet edilir mi?

* Kılıçdaroğlu adaysan mert ol. CHP'den bir yol olmaz, İP'ten bir sonuç çıkmaz. Zillet ittifakı yanlışın ve yıkının yanındadır. (Kısa Dalga)

Politika