Bahçeli'yi havaalanında karşılayan İzmir Valisi'ne CHP'den tepki: Güce teslim olmak işte böyle bir şey

Bahçeli'yi havaalanında karşılayan İzmir Valisi'ne CHP'den tepki: Güce teslim olmak işte böyle bir şey
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi havaalanında karşılayan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Güce eğilmek, güce teslim olmak, devletin itibarını zedelemek, işte böyle bir şey" diye tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Manisa’da yapılacak mitingi için dün (23 Ekim) İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi partililerin yanı sıra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in karşılaması tepkilere neden oldu.

BirGün'ün haberine göre, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, konu hakkında yaptığı açıklamada, "İzmir Valisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi karşılamış. Kendisine sormak isterim; diğer siyasi parti liderlerini aynı şekilde karşılıyor mu? Zira ülkenin ana muhalefet partisi genel başkanı defalarca İzmir’e geldi ama kendisini hiç göremedik. Sayın Vali’nin devlet adabı sadece Cumhur ittifakı partilerinin liderlerinin ziyaretlerinde aklına geliyor galiba. Güce eğilmek, güce teslim olmak, devletin itibarını zedelemek, işte böyle bir şey" diye konuştu.

"BU AYRIMCILIK VE LİYAKATSİZLİK BİTECEK"

Yücel, şöyle devam etti: Böylesine siyasi ayrımcılık yapmak en başta, TBMM çatısı altındaki diğer siyasi partilere oy vermiş milli iradeye saygısızlıktır. Kendisini devlet zanneden ama partizanlık yapanların da devri kapanacak. Millet iktidarında hiç kimse iktidarımızın valisi veya memuru olmayacak. Herkes milletin emrinde, devletin usul ve erkânına uygun hareket edecek. Bu ayrımcılık ve liyakatsizlik bitecek. Az kaldı."

CHP İzmir Milletvekilli Tacettin Bayır ise “Bir kentin valisinin TBMM’de grubu olan bir siyasi parti liderini karşılaması bana göre doğal bir şeydir. Ancak o halde TBMM’de grubu olan tüm siyasi parti liderlerini karşılaması lazım. Yalnızca MHP Genel Başkanı’nı ya da Cumhurbaşkanı olduğu için AKP Genel Başkanı’nı gidip havaalanında karşılaması olmaz. Bu doğru değil. Biz yıllardır ‘Devletin valisi olmak lazım’ derken bunu kastediyoruz” dedi.

Gündem