Bakan Akar'ın, 'Nah alırsın' sözlerine Meclis tutanağında sansür

Bakan Akar'ın, 'Nah alırsın' sözlerine Meclis tutanağında sansür
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İYİ Partili Aytun Çıray’a “Nah alırsın böyle oy” dedi. Akar’ın sözleri Meclis tutanaklarında sansürlenerek yayınlandı. İtiraz üzerine tutanak düzeltildi.

TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar sunum yaptı. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile Bakan Hulusi Akar arasında tansiyon yükseldi.

İYİ Partili Çıray görüşmeler sırasında Bakan Akar’a, “Süleymaniye'de Türk askerlerinin başına çuval geçirme emrini veren Amerika Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raymond Odierno’nun elinden Liyakat Lejyonu ödülü aldınız” diye seslendi. Çıray’ın bu sözleri üzerine masaya vuran ve sinirlenen Bakan Akar, “Karşına kamerayı koy, şov yapmak için. Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy. Bozulmuşsun” dedi.



" />

Tutanakta sansür

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kaydedilen videolara yansıyan Akar’ın ‘Nah’ sözleri ne söylenirse söylensin kayıt altına alınan Meclis tutanaklarına ise yansımadı. Meclis tutanaklarında Akar’ın “Nah alırsın böyle oy. Bozulmuşsun” ifadeleri sansürlendi ve bu sözlere tutanaklarda yer verilmedi.

muieakumiakuia.png

Tutanağa girdi

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İYİ Partili Çıray ile tartışan Bakan Akar’ın "Nah" sözü yapılan itiraz üzerine tutanaklara girdi.

Meclis tutanaklarında Akar’ın “Şov yapmak için platformdan yayını izleteceksin, oy alacaksın; nah alırsın böyle oy” ifadeleri yazıldı.

Akar: biraz abartılı cevap verdim

Bakan Hulusi Akar, tepki çeken ‘nah’ ifadesinin yer aldığı sözlerine dair bütçe görüşmelerinde konuştu. İYİ Partili Çıray’ı kastederek, “Beyefendi bana bazı sorular sordu” diyen Bakan Akar, “Orada biraz abartılı cevap verdim” dedi ve şöyle devam etti:

“Ama bu sorular onlarca kez soruldu. Meclis’e geldiğimizde ne sorulacaksa biz bu soruları yanıtladık. Savcılık düzeyinde, yargılamalarda üstümüze düşen neyse biz üstümüze düşeni hep yaptık.”

Gündem