Bakan asgari ücret zammında umut verdi: En kapsamlı müdahale...

Bakan asgari ücret zammında umut verdi: En kapsamlı müdahale...
Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısına yaklaşılırken hükümetten asgari ücrete dair açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Daha önce asgari ücret zammıyla 'tahribatı ortadan kaldıracaklarını' belirten Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, şimdi de 'en kapsamlı müdahale'nin yapılacağını kaydetti.

Asgari ücrete bu yıl iki defa zam yapılsa da enflasyonist ortam nedeniyle alım gücü her geçen gün düşüyor. Asgari ücretle geçinmek zorunda kalan milyonlarca emekçinin gözü kulağı hükümetten gelecek 'zam' haberinde.

Bilgin, bugün bir kez daha asgari ücrete zam konusunda büyük beklenti yaratacak açıklamada bulundu.

Çalışma bakanı şunları söyledi: "Ciddi bir sorun var; hayat pahalılığı ve enflasyon. Genelde iki yaklaşım var; yüksek enflasyon dönemlerinde faizler yükselir, bunun sonucu işsizlik ve yoksulluktur. Üretim azaldıkça paylaşılacak refahın azalmasıdır. Türkiye bunu tercih etmiyor. Enflasyona rağmen büyümesini sürdürecek. Çünkü enflasyonu yenmemizin şartı orda. Biz de sosyal politikalarımızı bu şartlara göre çalışanların hayat şartlarını düzenleyecek tedbirleri adım adım devreye sokuyoruz.

'EN KAPSAMLI MÜDAHALE...'

Asgari ücrete iki defa müdahale yaptık. Şimdi aralıkta benzer bir şekilde enflasyon şartlarını değerlendirerek, toplumu koruyacak tedbirleri alarak, en kapsamlı müdahaleyi yapacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın." (Kısa Dalga)

Gündem