Bakan Bak açıkladı... 2 bin 21 personel alınacak

Bakan Bak açıkladı... 2 bin 21 personel alınacak
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2 bin 21 yeni personel alımını gerçekleştireceklerini söyledi. Ayrıca KYK asansörlerinde karekod sistemiyle asansörlerin periyodik kontrollerinin takip edildiğini de ifade etti.

TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerinde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bakanlığa personel alımı ve KYK'lardaki asansör kazaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Bak, yakın zamanda bin 71 gençlik çalışanı ve 950 antrenör olmak üzere toplam 2021 yeni personel alımını gerçekleştireceklerini açıkladı.

"Karekod ile asansörlerin periyodik kontrolleri takip ediliyor

Bakan Bak, Aydın'da asansör kazasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş ile ilgili, "Olay adli mercilere intikal etti. Bakanlığımız dahil tüm yetkili makamlar süreci hassasiyetle takip ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile yaptığımız protokol kapsamında da asansörlere yerleştirilen karekod ile kullanıcılarımız artık asansör takip sistemi (ASTAK) üzerinden asansörlerin periyodik kontrollerini takip edebiliyor." dedi.

Bakan Aşkın Bak, yurt kapasitelerine ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

"81 il 266 ilçede, 956 bin 580 kapasiteli 840 öğrenci yurdumuzla gençlerimizin hizmetindeyiz. 2023 yılında Türkiye genelinde toplam 62 bin 506 yatak kapasiteli 60 adet yurt hizmete alındı. 2024 yılında ise Türkiye genelinde 106 bin 500 yatak kapasiteli 96 yurdumuzun yapım, ihale ve proje çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca deprem bölgesinde hızlı sonuç almak için; pratik, güvenilir, estetik ve çevreci bir model olması sebebiyle yapısal çelik öğrenci yurdu projelerimizi başlattık. Bu kapsamda 4 ilimizde 5 bin 980 yatak kapasiteli 6 yurdumuzun yapımı devam ediyor. 20 bin 230 kapasiteli 17 yurdumuzu öğrencilerimize kazandırmış olacağız. 2024 sonunda 1 milyon kapasiteye ulaşmış olacağız." (DHA)

İlgili Haberler
Gündem