Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Ortaya atılan rakamlar doğru değil

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Ortaya atılan rakamlar doğru değil
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ocak ayında yapılacak olan asgari ücret artışına ilişkin “Zam oranını komisyon belirleyecek, şimdi ortaya atılan rakamlar gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dünkü kabine toplatısının ardından açıklamalarda bulundu. Bilgin, "Asgari ücret üzerinde rakam yarıştıracağımız bir konu değil. Enflasyon oranını değerlendirerek asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenecek. Asgari ücret şu kadar olacak bu kadar olacak, kimden çıkıyor bu rakamlar?" dedi.
"Asgari ücret üzerinde rakam yarıştırcağımız bir konu değil. Asgeri ücret benim de karar vereceğim bir konu değil.

Asgari ücret tespit komisyonu var. Enflasyon oranını değerlendirerek asgeri ücret tespit komisyonu tarafından belirlenecek. Asgari ücret şu kadar olacak bu kadar olacak, kimden çıkıyor bu rakamlar. Yasal süreç belli..şimdi ben de 20 bin olacak diyeyim.

Ekim Kasım Aralık bu enflasyon rakamlarını göreceğiz. Komisyon bunu değerlendirecek ve karar verecek. Rakam söyleyenlerin hiç biri gerçeği yansıtmıyor, ya da süreçlerden habersiz. Gelir vergisiyle ilgili maliye bakanımız ile görüştük o konuda çalışıyoruz."

Ekonomi