Bakan Bilgin'den 'temmuz zammı' açıklaması

Bakan Bilgin'den 'temmuz zammı' açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Kamu çalışanlarımıza enflasyonun üzerinde ilave zammı yapacağız. Asgari ücretle ilgili görüşmeler sürüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında asgari ücrete beklenen ara zam ile memur maaşlarındaki zam hakkında konuştu. Bilgin, kamu çalışanlarını "enflasyonun üzerinde koruyan" bir zam planladıklarını, asgari ücretle ilgili görüşmelerin ise sürdüğünü söyledi.

Bilgin şöyle konuştu: "Biz bu ekonomideki bütün gelişmeleri sosyal politikalarla desteklemek zorundayız. 3600 ek gösterge meselesini biz bütün çalışanlara ve gruplara yaydık. Daha önce hiç göstergesi olmayanlara gösterge verdik. Temmuz'da yapacağımız düzenlemeyle birlikte bu rakamlar kamu çalışanlarımıza nefes aldıracak. Enflasyon ne olursa, enflasyonun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan oranda ilave zammı yapacağız."

Bakan Bilgin, iktidarın büyüme odaklı ekonomi politikalarını da savunarak, "Türkiye yüzde 5'in üzerinde her büyüdüğünde ekonomi 750 bin istihdam yaratıyor. Yüzde 7 büyüdüğünde 1 milyon istihdam yaratıyor. Geçen yıl Türkiye 1.4 milyon istihdam yarattı. Çözüm yolu ekonominin büyümesini artırmakta. Biz bütün bunları sosyal politikalarla desteklemek zorundayız" dedi. (Kısa Dalga)

Ekonomi