Bakan Bolat'tan 'yakıt savunması': Hava yolu şirketlerinin uçaklarına satıldı

Bakan Bolat'tan 'yakıt savunması': Hava yolu şirketlerinin uçaklarına satıldı
Türkiye'nin İsrail ile ticaret kısıtlaması hakkında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat kamuoyunda tepki uyandıran jet yakıtı ihracatına ilişkin konuştu. Bakan Bolat, yakıtların İsrail'in turist getiren hava yolu şirketleri ile ilgili olduğunu savundu.

Türkiye'nin İsrail'e yapılan ticarete kısıtlama kararı sonrası Ticaret Bakanı Ömer Bolat karara ilişkin konuştu.

Temel ihtiyaçlar kapsam dışı

TRT Haber canlı yayınına katılan Bolat, ihracat kısıtlamasında gıda, tıbbi ürünler, ilaç, mutfak eşyası, konfeksiyon gibi insanların temel ihtiyaçlarının kapsam dışı bırakıldığını dile getirerek, "Gelişmelere göre devletin ilgili kurumları değerlendirmeleri yaparlar ve Ticaret Bakanlığı olarak bunları biz ya da Dışişleri Bakanlığımız kamuoyuyla paylaşırız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den İsrail'e jet yakıtının, 'askeri uçaklara satılıyormuş gibi yansıtıldığını' söyleyen Bolat, "Türkiye'de uçak yakıtı satan iki özel akaryakıt şirketi var. İsrail'den Türkiye'ye çok sayıda turist geldi. Sivil uçuşlar bir müddet devam etti. Uçuşlar, birkaç ay önce iptal edildi. İsrail'e satılan yakıt, İsrail'in turist getiren hava yolu şirketlerinin uçaklarına satılan yakıttır. Türkiye'ye geliyorlar, benzini dönüş için alıyorlar. Bu, Türkiye'nin ihracatı gibi yazılıyor" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın kısıtlama kararı öncesi 'ihracatın büyük çoğunluğunu biz yapmıyoruz, özel şirketler yapıyor ' açıklaması dikkat çekmişti. (Kısa Dalga)

Ekonomi