Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'tehdit ediyor' tepkisi: Yahu sen eylemci misin?

Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'tehdit ediyor' tepkisi: Yahu sen eylemci misin?
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için "Gidiyor Et ve Süt Kurumu'na, Milli Eğitim Bakanlığı'na tehdit yapıyor; yahu sen eylemci misin projeci mi?" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, Molla Hüsrev Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışında yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Bozdağ, şunları söyledi:

"Daha şimdiden tehditler var. Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibi işte 'şu ihaleye girmeyin, girerseniz, size dünyayı dar ederim.' Bürokratlara 'şu işleri yapmayın, gelince sizi şöyle yapacağız, böyle yapacağız.' Televizyonlara, bazı gazetecilere 'hemen biz geldiğimiz gün kapınıza kilit kuracağız.' Hani sen demokrattın, özgürlükçüydün. Herkes her dediğini söylemekte serbesttir; ama daha şimdiden tehdit ağzı, bu ağız kime benziyor?

Yani meşru siyaset yapan anayasa ve yasalar çerçevesinde iktidar olacağını söyleyen bir siyasi kadronun liderine ve onların temsilcilerinin ağzına yakışıyor mu? Tehdit, yani 'ihaleye girme' diye tehdidi kimler yapıyor? Bizim ülkede yapan çok mafya yapıyor. Bu ağız, mafya ağzı. Türkiye'nin yönetimine talip 'meşru siyaset içinde anayasa ve yasalara göre bu ülkeyi yöneteceğim' diyenlerin ağzı değil.

Türkiye'nin yönetimine tabii talip meşru siyaset içinde anayasa ve yasalara göre bu ülkeyi yöneteceğim diyenlerin ağzı değil. Gidiyor Et ve Süt Kurumu'nun önüne. Gidiyor Milli Eğitim Bakanlığı'na. Başka başka yerlerin önüne tehdit yapıyor.

Yahu sen eylemci misin yoksa projeci misin?" (DHA)

Politika