Bakan Dönmez'den doğalgaz açıklaması: Heybemizi doldurduk

Bakan Dönmez'den doğalgaz açıklaması: Heybemizi doldurduk
Bakan Dönmez, boru hatlarıyla alınan gaza ilişkin olarak “Önceden yapılmış doğalgaz anlaşmalarımızı yeniledik. Daha önceden bu alanda hiç ilişkimiz olmadığı ülkelere ziyaretlerde bulunduk. Sonuç olarak da heybemizi doldurduk" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Silivri ve Tuz gölü doğalgaz depolama tesislerinin kış hazırlığı için yüzde 100 dolulukla yönetildiğini, bunun yanında uluslararası gaz tedarik anlaşmalarının da tamamlandığını açıkladı.
Ekonomi gazetesinden Mehmet Kaya'nın sorularını yanıtlayan Bakan Dönmez, boru hatlarıyla alınan gaza ilişkin olarak “Önceden yapılmış doğalgaz anlaşmalarımızı yeniledik. Yeni anlaşmalar için de yoğun bir enerji diplomasisi yürüttük ve sonuçlarını aldık. Daha önceden bu alanda hiç ilişkimiz olmadığı ülkelere ziyaretlerde bulunduk. Sonuç olarak da heybemizi doldurduk. Eğer tedarikçilerimiz sözlerini tutarsa, anlaşmalara uyarsa Türkiye bu kışı doğal gaz anlamında sorun yaşamadan atlatacaktır” dedi.

Bakan Dönmez, Türkiye’den halen 7 doğalgaz boru hattının geçtiğini hatırlatarak, TANAP’ın kapasitesinin iki katına çıkarılması için de çalışmaların başladığını bildirdi.

Dönmez, “Hem kara hem de denizdeki LNG tesislerimiz de hazır. 2 yüzer LNG olmak üzere 4 LNG tesisimiz var. Bir diğer gelişme ise Saros Körfezinde devam eden FSRU projemizde sona geldik. Yakın zamanda açılışını yapacağız. Bu tesisimiz günlük 20 milyon metreküpü doğal gaz sisteme dahil edebilecek kapasiteye sahip olacak. Saros FSRU ile ülkemizin ulusal doğal gaz iletim hattına ciddi bir destek sağlayacak” bilgisini verdi.

Ekonomi