Bakan Dönmez'den Kılıçdaroğlu'na: Elektrik sayaçlarının artık akıllı olduğunu bilmiyorsunuz

Bakan Dönmez'den Kılıçdaroğlu'na: Elektrik sayaçlarının artık akıllı olduğunu bilmiyorsunuz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Nisan'da ziyaret ettiği ailenin elektriğine ilişkin açıklama yaptı. Bakan'ın açıklamasına göre ziyaret saatlerinini de kapsayan 18.18 ile 21.31 arasında evde enerji kullanımının olmadığı, 21.31'den itibaren enerji kullamınına devam edildiği belirtildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan'da Keçiören'de ziyaret ettiği evin 4 aydır elektriğinin kesik olduğunu belirtmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, evin elektriğiyle ilgili inceleme sonuçlaranı açıkladı. Bakan Dönmez, abonenin 31 Mart 2022 tarihinde elektrik enerjisinin borçtan dolayı kesildiğini, borcun ödenmesini takiben 5 Nisan 2022 tarihinde elektrik enerjisinin tekrar bağlandığını belirtti.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"İddia edildiği gibi 4 aydır enerjisinin kesik olmadığı, geçmiş tarihlerde enerji kullanımının mevcut olduğu gibi, 23 Nisan Cumartesi gününde de enerji kullanımının mevcut olduğu ancak ilgili dağıtım şirketinin herhangi bir kesme ve açma işleminin bulunmamasına rağmen ekte sunulan Güç Kesinti kaydında da görüldüğü üzere Sayın Kılıçdaroğlu'nun ziyaret saatlerinini de kapsayan 18.18 ile 21.31 arasında enerji kullanımının olmadığı, 21.31'den itibaren enerji kullanımına devam edildiği anlaşılmıştır."



BAKAN DÖNMEZ: İSPAT İSTEMİŞSİNİZ, İŞTE İSPATI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Twitter hesabından güç sayaç göstergesini paylaşarak, "Sayın Kılıçdaroğlu; anlaşılan o ki elektrik sayaçlarının artık akıllı olduğu, abonenin tüketim miktarı ve kesinti bilgilerini tarih-saat olarak hafızasında saklamakta olduğunu bilmiyorsunuz. Zira bunları bilseydiniz o iddialarda bulunamazdınız. İspat istemiştiniz, işte ispatı" ifadelerini kullandı. (DHA)

Politika