Bakan Fidan: İsveç'in yükümlüklerini yerine getirmesini bekliyoruz

Bakan Fidan: İsveç'in yükümlüklerini yerine getirmesini bekliyoruz
İsveç'te Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "İsveç tarafının yükümlüklerini yerine getirmesini bekliyoruz. İsveç'teki güvenlik sisteminin bu provokasyonlara engel olamaması bizi daha da endişelendiriyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç’in NATO’ya üyelik süreci ve Brüksel’deki toplantının içeriği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Türkiye olarak biz de Kur'an yakma hadisesini en güçlü şekilde kınadık ve kınamaya devam edeceğiz" diyen Fidan, "Eğer nitelikli tepkiler olmazsa, bu ne ilk ne de son olacak. Stockholm'de, Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıyı ve uyarılarımıza rağmen bu saldırıya göz yumulmasını bir kez daha kuvvetle kınıyoruz. İsveç tarafının yükümlüklerini yerine getirmesini bekliyoruz. İsveç'teki güvenlik sisteminin bu provokasyonlara engel olamaması bizi daha da endişelendiriyor" ifadelerini kullandı.

Fidan, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına da tepki gösterdi.

Fidan, "Saldırılar bir an evvel durmalıdır. İsrail'in saldırısını en güçlü şekilde kınadık. Türkiye ve Ürdün olarak bölgede sükûnetin sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bakan Fidan, Mısır ile diplomatik ilişkilerin büyükelçilik seviyesine çıkarılması konusunda ise "Türkiye ile Mısır, bölgelerinde güçlü iki ülkedir. Bugün aldığımız kararla karşılıklı olarak büyükelçilerimizi atıyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

Politika