Bakan Kirişci açıkladı: Datça'daki orman yangını kontrol altında

Bakan Kirişci açıkladı: Datça'daki orman yangını kontrol altında
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: Muğla'nın Datça ilçesindeki orman yangınında alevler kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Datça ilçesindeki orman yangınında alevlerin kontrol altına alındığını açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen Kirişçi, söndürme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

300 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yangında yaklaşık 300 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirten Kirişci, "Soğutma çalışmaları devam ediyor. 4 ev ağır hasarlı olmak üzere toplam 10 ev zarar görmüştür. Vatandaşlarımıza ilişkin can kaybı yaşanmadı. Büyükbaş, küçükbaş ve arıcılıkla ilgili kovanlar bulundukları yerden alındı. 22 kişi yangından olumsuz etkilendi, 13 kişi taburcu edildi" dedi.

"Maddi kayıplar telafi edilebilir ama canlarımız koruduğumuzu belirtmekten memnuniyet duyuyorum" diyen Kirişci, "24 saat önce başladığında rüzgarın aşırı şiddeti çalışmaların biraz zor geçmesini sağladı. Alanın bulunduğu coğrafya zor bir bölge. Bu zorluklara rağmen 24 saat sürmeden yangın kontrol altına alındı" ifadelerini kullandı.

GECE HELİKOPTERLERİ AÇIKLAMASI

Kirişci, "Vatandaşlarımızın zarar ve ziyanları ile ilgili tespit çalışmaları tamamlandığında devletimiz tarafından ödemeler inşallah gerçekleştirilecektir. Geceleyin görev yapabilen helikopterlerimiz de uçuşlarını gerçekleştirdi. Bizim için asıl olan orman çalışanlarımızın zorunu kolaylaştıran önemli enstrümanlardır." dedi.

Yangın, Datça'nın Mesudiye Mahallesi, Hava Radar mevkiindeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda dün saat 12.30 sıralarında çıkmıştı.

Belediye şimdiye kadar Meşe Çukuru Mahallesi'nde 10 evin, Döşeme Mevkii'nde 15 evin, Mesudiye Hayithbükü, Mezitli Mahalleleri'nde konaklama tesislerinde bulunan 3.520 kişinin, 10 araç, 28 büyükbaş, 35 küçükbaş hayvanın tahliye edildiği bilgisini paylaştı. 17 konutun zarar gördüğü belirtilen açıklamada, “105 personel, 57 araç ve yardımcı ekipmanlarımızla sahadayız” denildi.

2 BİN 500 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Tedbir amacıyla Datça- Palamutbükü kara yolu trafiğe kapatılmış, . Mesudiye Mahallesi’nin Döşeme, Mezgit, Ovabükü ile Hayıtbükü mevkiilerinde 450 hanede yaşayan 2 bin 500 vatandaş ile 38 büyükbaş ve 45 küçükbaş hayvan tahliye edilmişti. (DHA)

Gündem