Bakan Kirişçi'den kuraklık sorusuna: Çarşamba yağış bekliyoruz

Bakan Kirişçi'den kuraklık sorusuna: Çarşamba yağış bekliyoruz
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kışın kurak geçtiğini ancak krizin söz konusu olmadığını belirterek yarından itibaren yağış beklendiğini ifade etti.

Yurdun birçok bölgesinde yetersiz yağışlar nedeniyle rekoltenin düşeceği haberleri gelmeye devam ediyor. Yağış yetersizliği ürün yetiştirmedeki doğal süreci de sekteye uğratmış durumda.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dünkü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

Bakan Kirişci, yağışların azlığı nedeniyle su kesintileri yaşanma ihtimaline ilişkin şunları söyledi: "Kurak bir kış geçiriyoruz. Yağışlar çok yetersiz. Şu an için bir kriz söz konusu değil. Gerekirse depolarımızı kullanırız. Çarşambadan itibaren batı bölgelerden başlayacak bir yağış bekliyoruz. Şubat ayıyla beraber yağışlı sezona girileceği tahmin ediliyor. Mevsim normallerine dönebilirsek kuraklıktan da çıkarız."

Bakan Kirişci, tarımsal üretimde düşüş ihtimaliyle ilgili ise "Kuraklık şimdilik bitkisel üretimi çok etkilemedi. Ancak yağışlar yetersiz kalır, kuraklık devam ederse risk büyür" dedi. (DHA)

Gündem