Bakan Koca açıkladı: "Aşı sırası 75 yaş üstünde"

Bakan Koca açıkladı: "Aşı sırası 75 yaş üstünde"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu tavsiyesiyle bugünden itibaren 75 yaş üstü vatandaşların Covid-19 aşısını randevu alarak olabileceklerini duyurdu. Bakan, riskli ülkelere Brezilya'nın da eklendiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca, "75 yaş üzeri vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarından randevu alarak aşı olmaya gidebilecekler. Ülkemizde aşı programında kullanılan inaktif aşının 10 milyon dozluk ikinci sevkiyatının ilk bölümü olan 6,5 milyon dozluk bölümü hafta başında ülkemize getirildi. Gerekli testlerin tamamlanmasından sonra aşılar kullanıma sunulacaktır" dedi.

Bakan Koca, şunları söyledi: 

"Bildirilen mutasyonlar üzerine İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika'yla olan uçuşlar durdurulmuştu. Brezilya ile olan uçuşlar da buna eklendi. Özellikle Güney Afrika'da bildirilen mutasyonlu virüsün daha ölümcül olduğu iddia edilmektedir. Mutant virüsün görüldüğü yerler karantina altına alınmaktadır. Ülkeler yeniden sınırlarını kapatmaya başlamıştır.Alınan tedbirlerle vaka sayısında yüzde 80'e varan hızlı bir düşüş sağlandı ancak  5 bin- 7 bin arasında dalgalanan günlük vaka sayıları görülmeye devam etmektedir. Dünyada da artan risk durumu göz önüne alındığında tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam etmemiz gerektiği ortadadır."

Sağlık