Bakan Kurum: Atatürk Havalimanı yurt dışındaki kardeşlerimize satılmayacak

Bakan Kurum: Atatürk Havalimanı yurt dışındaki kardeşlerimize satılmayacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'nın 'Yurt dışındaki kardeşlerimize' satılmayacağını söyledi, tepkiler için Gezi Parkı benzetmesi yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'nın yıkılıp, yerine yapılacak Millet Bahçesi hakkında açıklamalarda bulundu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun çağrısıyla Atatürk Havalimanı önündeki gösteri için kalabalığın toplandığı saatlerde açıklama yapan Kurum Atatürk istismarı yapıldığını iddia ederek, "Milletimizin talepleri doğrultusunda projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. 1 pist acil inişler için açık kalacak" dedi.

Kurum, "Milletimizin talepleri doğrultusunda projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Onlar tehdit edip dursunlar biz projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Burası 1900'lü yıllarda ilk havalimanı olarak hizmete girmiş bir alan. 1953'te de uluslararası hava trafiğine açılmış. Burada yaşanan trafik problemi, hava kirliliğinden sebep, Küçükçekmece, Bağcılar, Bakırköy bölgesinde milyonlarca vatandaşımız yaşıyorlar. Hava kirliliğinden, gürültü probleminden dolayı, sesten dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu büyük İstanbul vizyonu çerçevesinde İstanbul Havalimanımız yapıldı. En değerli yerlerimizi millete emanet ettik" ifadelerini kullandı.

CHP'yi hedef alan Bakan Kurum, "Bunlar tehdit diline alışmışlar ama baktığınızda dikili bir tane ağaçları yok" dedi.

Bakan Kurum, "Burası hiçbir şekilde imara açılmayacak, herhangi bir konut projesi bu alana yapılmayacak. Katarlılara, yurt dışındaki kardeşlerimize satılması gibi bir durum söz konusu değil" diye konuştu; "Tamamen bir peyzaj projesi milletimize armağan edilecektir" diye ekledi.

"İhale şeffaf bir biçimde yapılmıştır" diyen Bakan kurum, ihale bedelinin de 2 milyon 100 milyon TL olduğunu belirtti.

GEZİ PARKI BENZETMESİ

Kurum, "Burada mesele çevre meselesi değil. Dün Gezi Parkı'nda nasıl mesele çevre meselesi değilse, burada milyonlarca ağacın kesilmesine bu insanlar nasıl tepki gösterebiliyor biz anlamış değiliz. Meselenin başka bir mesele olduğunu net bir şekilde görüyoruz" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Politika