Bakan Kurum: Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlarımıza peşkeş çekiyoruz

Bakan Kurum: Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlarımıza peşkeş çekiyoruz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Alt gelir grubunda olan ve ev sahibi olmayan insanlarımıza Hazine arazilerini vermek peşkeş çekmekse evet biz vatandaşımıza Hazine arazilerini peşkeş çekiyoruz.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, fahiş konut fiyatlarına karşı, ev yapılması için Hazine arazilerini satacaklarını duyurmuştu. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye yeni açıklamalar yapan Kurul, “Hazine arazileri peşkeş çekiliyor” eleştirilerine şöyle yanıt verdi: "Evet. Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlarımıza peşkeş çekiyoruz. Alt gelir grubunda olan ve ev sahibi olmayan insanlarımıza Hazine arazilerini vermek peşkeş çekmekse evet biz vatandaşımıza Hazine arazilerini peşkeş çekiyoruz.”

Selvi, Hazine arazilerinin satılmasıyla ilgili Kurum'un sözlerini şöyle aktardı:

“Hazine arazileri evi olmayan vatandaşlara verilecek. Arsayı aldığında evi yaptığı sürede resim, harç ve KDV muafiyeti gibi destekler vereceğiz. Hazine arazisini tahsis ederken belirli bir süre elden çıkarmama şartı koyacağız. TOKİ konutları da 5 yıl ve taksidi bitmeden devredilemiyor. Hazine arazilerini de belli bir süre devredemeyecekler. Buradaki amacımız alt gelir grubundakileri, evi olmayanları ev sahibi yapmaktır.”

YAZININ TAMAMI

Ekonomi