Bakan Kurum; yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısını açıkladı: 'Fiyat artışına müsaade etmeyeceğiz' dedi

Bakan Kurum; yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısını açıkladı: 'Fiyat artışına müsaade etmeyeceğiz' dedi
Bakan Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 156 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespit edildiğini açıkladı. İnşaat sektörü temsilcilerinin elini taşın altına koyacağını aktaran Kurum, "Fiyat artışına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 156 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ağır hasarlı olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

1797 konutun inşa sürecini başlattıklarını ve fiyat artışına müsaade etmeyeceklerini belirten Kurum, şu ifadelere yer verdi:

"Hasar tespit süreci önemli, az hasarlı ve yıkık olduğunun tespiti de önemli. Bunlar için çalışmalara devam ediyoruz. Kalıcı konutlarla ilgili fay hattına olan mesafe ve zemin kalitesi incelemeleri sonunda yapılacak. Çok önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Tüm Türkiye'deki inşaat malzemecilerinin fikir ve önerilerini aldık."

1797 konutun inşa süreci başladı

"200 bin konutumuz arasından etüt çalışmalarımızı tamamladığımız alanlarda ilk konutların sözleşmelerini yaptık. Nurdağı’nda 456, İslahiye’de 399, Kilis merkezde 645 ve Adıyaman Kahta’da 297 olmak üzere 1797 konutumuzun inşa sürecine başladık. Bu konutların inşa süreci başladı. Konutlarımız 1 yıl içinde teslim edilecek. Aynı şey köylerimiz için de geçerli ihtiyaç duyulan yerlerde konutlar için çalışmalara başlanacak.

Eşya yardımıyla kira yardımıyla geçici barınma alanlarıyla birlikte şehrin demografik yapısını koruyacağımız anlayış ile şehirlerimizi kuracağız. Kilis merkezde devam eden 515 konutumuz var. Bu konutların da en kısa zamanda tamamlayıp teslim edeceğiz. Tüm projeler tüm şehirlerde eş zamanlı olarak yürütülecek." (Kısa Dalga)

Gündem