Bakan Kurum'dan fahiş kira artışı toplantısı

Bakan Kurum'dan fahiş kira artışı toplantısı
Fahiş kira artışlarına dair kriz derinleşirken, konuyla ilgili bugün saat 19.00'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un başkanlığında bir toplantı yapılacak.

Türkiye'de artan enflasyon, yabancılara konut satışındaki artış ve inşaat maliyetinin yükselmesi sonrası ortaya çıkan fahiş kira fiyatları konusunda bugün üç bakanlığın bir toplantı yapacağı belirtildi.

Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un başkanlığında kira artışı toplantısı yapılacak. Saat 19.00’da başlayacak toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'ndan üst düzey temsilcilerin katılacağı belirtildi.

Üç bakanlığın fahiş kira fiyatlarına karşı formül arayışı kapsamında şu üç seçeneğin gündemde olduğu aktarılıyor: TÜFE oranını aşan kira uygulamasını denetleyip ceza vermek, belediye ve şirketlere kiralık konut ürettirmek, büyükşehirlerdeki artışlara sınır getirmek.

Hürriyet gazetesi yazarı Nuray Babacan'ın bugünkü haberine göre, başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklar ve genel başkan yardımcılarının katılımıyla yapılan toplantılarda, ‘uygulanabilir’ seçenekler üzerinde duruluyor. Bunların bir kısmının serbest piyasa koşullarına aykırı olacağı ve sonuç alınmasının zor olacağını dile getirenler de bulunuyor. Ortaya atılan formüller, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulduktan sonra son şeklini alacak ve kamuoyuna açıklanacak. (Kısa Dalga)

Gündem