Bakan Mehmet Şimşek, Japon şirket temsilcileriyle buluştu

Bakan Mehmet Şimşek, Japon şirket temsilcileriyle buluştu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Takahiko Katsumata ve bazı Japon şirketlerinin temsilcileri ile görüştü.

Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Takahiko Katsumata'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bazı japon şirketlerinin temsilcileri ile bir araya geldiğini duyurdu.

Şimşek de kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’de yatırımları olan Japonya’nın önde gelen şirket yöneticileriyle bir araya gelerek yatırım iklimine ilişkin öneri ve tesbitlerini dinlediklerini belirtti. Oldukça verimli bir toplantı olduğunu aktaran Şimşek, önümüzdeki aylarda Japon yatırımcılarla daha geniş çaplı görüşmeler yapmak üzere Japonya’ya gitmeyi düşündüğünü açıkladı.

Şimşek, ev sahipliği ve değerli katkıları için Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Sn Takahiko Katsumata’ya teşekkür ederek, "Ülkemize yatırım yapan, istihdam sağlayan ve katma değer üreten tüm paydaşlarımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.

Janop Büyükelçiliği'nin Türkiye'yi yönelik yatırımın artışı için verimli fikir alış verişi olduğu belirtilen açıklamasında da, "Büyükelçi KATSUMATA, 15 Ağustos 2023 tarihinde T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ile çeşitli Japon şirketlerinin temsilcilerini resmi konutuna davet etmiştir. Görüşmede Türkiye'ye yönelik yatırımın artışı için çok verimli fikir alış verişlerinde bulunulmuştur" ifadeleri yer aldı.

Ekonomi