Bakan Nebati: Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntıları 14.00'te açıklanacak

Bakan Nebati: Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntıları 14.00'te açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati "Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını saat 14.00'te açıklayacağız. Bankalarımız da gün içerisinde işlemlere başlayacaktır" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını saat 14.00'te açıklayacaklarını belirtti.

Nebati, "Bankalarımız da gün içerisinde işlemlere başlayacaktır" dedi.

Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısından sonra TL'de son günlerde yaşanan aşırı değer kayıplarını önlemeye yönelik kararlar alındığını açıklamıştı. Erdoğan, "İnsanlarımız, bankadaki Türk Lirası varlığının mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek ama kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Üstelik bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacak" ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı "Ayrıca TL varlıklarının yeni bir döviz talebi oluşturmayacak şekilde değerlendirilmesini temin edecek araçları devreye alacağız. Dolayısıyla bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'Kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk Lirası'ndan dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak" diye konuşmuştu.

Ekonomi