Bakan Nebati: Enflasyonu tek haneye indireceğiz

Bakan Nebati: Enflasyonu tek haneye indireceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonu tek haneye indireceğiz. Enflasyonla mücadele timlerimiz birçok sektörde denetimleri sürdürüyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen ‘Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’ programına katıldı.

"Enflasyon sorununu basiretli ve ferasetli iş insanlarımızla, milletimizle elbirliğiyle çözeceğiz'' diyen Nebati'nin açıklamaları şöyle:

"Küresel enflasyon sorunuyla karşı karşıya kalmış olsak da ülkemizde enflasyon ataletini hep birlikte yeneceğiz. "Küresel bir enflasyon dalgasıyla karşı karşıya kalmış olsak da enflasyon ataletini beraberce yeneceğiz. Dövizi KKM ile durdurduğumuz gibi enflasyonla mücadele en öncelikli konularımızın başında. Para ve maliye politikalarımızın etkin kullanılmasıyla önümüzdeki dönemde tek haneye indireceğiz.

'İŞ İNSANLARIMIZ ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAKTIR'

Enflasyonla mücadele timlerimiz birçok sektörde denetimleri sürdürüyor. Enflasyonist ortamı fırsatçılığa çevirenlere müsamaha göstermeyeceğiz. Bakanlığımız süreçleri izliyor ve denetliyor. İnsanlarımız ahlaki olgunluk sahibidir. Enflasyon sorununu el birliğiyle çözeceğiz, bundan şüphe duymuyorum. Dün farklı sektörlerden insanlarımızla farklı toplantılar gerçekleştirdik. Tek gündemimiz enflasyondu. İş insanlarımız ellerini taşın altına koyacaktır. Gerekli tüm adımları atıyoruz. Enflasyonu basiretli ve ferasetli iş insanlarımızın da atacağı adımlarla yeneceğiz. İyi niyetli tüm girişimleri bakanlık olarak destekleyeceğiz."

'AKP OLARAK TIPKI ÇİFTÇİ GİBİYİZ'

“Ben ülkemin toprağına erken yaşta aşık oldum bir çiftçi olarak, toprağın bereketini erken yaşta öğrendim. Topraktan geldik, toprağa döneceğiz inancını dile getirmek kadar güzel bir şey var mı? Biz çiftçiler, henüz göremediğimiz mahsulleri biçeceğimize inanarak, ter döker, emek sarf ederiz. Bu alın terini yüce mevlam berekete dönüştürür. AK Parti olarak bizler de tıpkı bir çiftçi gibiyiz. 20 yıldır inanarak, ter döküyoruz. Çok şükür, elhamdülillah inandığımız sonuçlara da ulaşıyoruz. Ağlamıyor, şikayet etmiyor, karamsarlığa dalmıyoruz." (Kısa Dalga)

Ekonomi