Bakan Nebati: Gözlerim daha fazla ışıl ışıl olacak

Bakan Nebati: Gözlerim daha fazla ışıl ışıl olacak
Meclis’te AKP Grubuna sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP milletvekillerinin enflasyonla ilgili sorularına “Gözlerim bu rakamlarla bundan sonra daha fazla ışıl ışıl olacak” yanıtını verdi.

AKP TBMM Grubu dün Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında toplandı. Basına kapalı olarak yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomideki son durum hakkında AKP’li milletvekillerine sunum yaptı.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Nebati’nin, “Asgari ücret ile birlikte market fiyatları da yükseliyor. Market fiyatlarındaki bu artışla nasıl mücadele edeceğiz?” sorusuna şu yanıtı verdiği belirtildi:

“Orası serbest piyasa. Marketlerde serbest ekonomi koşulları etkili. Oraya müdahale edemeyiz. Depoculuk farklı, stokçuluk farklı. Marketlerde kendi arzularıyla fiyatları düşürenler var. Depoculuk farklı çünkü market kışın satmak için elmaları depoda tutabilir. Kış boyunca siz onu alacaksınız doğal olarak, o nedenle soğuk hava depolarında tutuluyor. Bununla ürünü kasti olarak tutup, piyasadan çekmeye çalışmayı karıştırmayalım.”

Bakan Nebati’nin enflasyonla mücadelede “pozitif gelişme olduğunu” belirterek, muhalefete esprili bir dille “ışıltı” göndermesi yaptığı da kaydedildi. Nebati’nin, enflasyonla ilgili soruya, “Geçen sene ‘Gözlerimdeki ışıltıyı görüyor musunuz?’ demiştim. Muhalefet çok yüklendi. Şimdi ekonomide pozitif gelişme var. Faizleri artırmama kararımızda ne kadar haklı olduğumuz da ortaya çıktı. Kur korumalı mevduat da olumlu netice veriyor. Aslında enflasyonun daha erken düşeceği beklentisi vardı ancak Ukrayna-Rusya savaşı, bu beklentinin geç hayata geçmesine sebep oldu. Gözlerim bu rakamlarla bundan sonra daha fazla ışıl ışıl olacak” yanıtını verdiği belirtildi. (Kısa Dalga)

Ekonomi