Bakan Nebati Mısır'a gidiyor

Bakan Nebati Mısır'a gidiyor
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, 1 Haziran'da Mısır'a gideceği belirtildi. Nebati, 2013'teki darbenin ardından Mısır'ı ziyaret eden ilk bakan olacak.

Türkiye'nin son yıllarda arasının bozulduğu Arap ülkeleriyle yakınlaşma süreci devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, 1 Haziran'da Mısır'a gideceği belirtildi. Nebati, İslam Kalkınma Bankası 346. İcra Direktörleri ve Guvenörler Yıllık Toplantılarına katılmak üzere Mısır'a gidecek.

BAKAN YANIK DA GİTMİŞTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da, geçtiğimiz sene İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Kadın Bakanlar Danışma Konseyine katılmak üzere Kahire'ye gitmişti.

2013'TEKİ DARBEDEN SONRA NE OLDU?

Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkiler, 30 yıllık devlet başkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesi sonrasında bozulmuştu.

Ülkenin ilk seçilmiş devlet başkanı olan ancak bir başkanlık kararnamesi ile tüm yetkiyi elinde toplayınca tıpkı Mübarek gibi halkın öfkesiyle karşılaşan Müslüman Kardeşler mensubu Muhammed Mursi, günler süren kitlesel protestolar karşısında geri adım atmamıştı.

Dönemin genelkurmay başkanı Abdülfettah Sisi ise protestoların gölgesinde kanlı bir darbeye imza atarak Mursi'yi görevden almıştı. Yüzlerce Müslüman Kardeşler üyesinin hapse atıldığı ve birçoğunun idam edildiği süreçte Türkiye, en sert tepkiyi gösteren ülkelerden biri olmuştu.

Karşılıklı ilişkiler darbenin ardından sıfırlansa da, Türkiye'nin ekonomik krize paralel olarak Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle ilişkilerinin normalleşmeye başlaması sonrasında Mısır'la da yakınlaşma sinyalleri gelmişti. (Kısa Dalga)

Gündem