Bakan Nebati: Nisan’da enflasyon 50’nin altına düşecek

Bakan Nebati: Nisan’da enflasyon 50’nin altına düşecek
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonu öngördüğümüz seviyede düşürmeye başladık. Kalıcı bir şekilde inmesini sağlayacağız” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Uludağ Ekonomi Zirvesi 2023 programına katıldı.

Bakan Nebati, burada yaptığı konuşmada, “Her ülkenin kendi ekonomik koşullarına göre farklı politika setlerini devreye aldığı süreçte bizler yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı Türkiye ekonomi modelimizi devreye aldık. Krizlerin zirve yaptığı 2022 yılında yüzde 5.6 büyüyen ekonomimiz bu modelin ne kadar da güçlü olduğunu gösteriyor” dedi.

Türkiye’nin, G20 ve OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerden birisi olduğunu söyleyen Nebati, “11 ilimizi doğrudan 85 milyon nüfusumuzu da dolaylı bir şekilde etkileyen deprem felaketine rağmen 2023 yılında da ekonomik aktiviteye öncü göstergelere baktığımızda büyümenin devam ettiğini görebiliyoruz" diye konuştu.

“Enflasyonu düşürmeye başladık”

Enflasyonu kalıcı bir şekilde düşüreceklerini söyleyen Bakan Nebati, şöyle konuştu:

"Küresel salgının başlamasıyla birlikte tüm dünyada ortaya çıkan talep yönlü enflasyon sorunu 2022 itibarıyla enerji ve gıda başta olmak üzere emtia fiyatlarında yüksek artışlar nedeniyle arz yönlü yapıya dönüştü. Artan enflasyon ve hayat pahalılığına aldığımız tedbirlerle enflasyonu öngördüğümüz seviyede düşürmeye başladık. Kalıcı bir şekilde inmesini sağlayacağız. Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandığında görülüyor ki 50’lerin altında bir seviyeye ulaşmış olacağız.”

ENAG'a göre yüzde 112

TÜİK, yıllık enflasyonu yüzde 50,51 olarak açıklamıştı. ENAG’ın hesaplamasına göre ise yıllık enflasyon yüzde 112,51 düzeyinde.

Öte yandan, Bakan Nebati, ABD ve Avrupa’da yaşanan banka iflaslarının küresel ekonomi için tehdit oluşturduğunu, Türk bankacılık sektörünün ise “aktif kalitesi, güçlü sermaye tamponları ve süreklilik arz eden kârlılığıyla” sağlam bir duruş sergilemeye devam ettiğini savundu. (Kısa Dalga)

Ekonomi