Bakan Nebati: "Pazardaki fiyatları biliyoruz, biz de bu ülkede yaşıyoruz"

Bakan Nebati: "Pazardaki fiyatları biliyoruz, biz de bu ülkede yaşıyoruz"
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Türkiye’deki enflasyon yavaş yavaş yoluna giriyor. Artık yaz geliyor. Aralık ayından itibaren de her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz" dedi.

MÜSİAD’ın geleneksel iftar yemeğinde konuşan Bakan Nebati, kapanma döneminde Türkiye’nin her türlü zorlukla mücadele ettiğini belirterek “Türkiye 2020 yılında 1,8’lik büyüme ile dünyadan pozitif olarak ayrışan ülkelerden birisi oldu. 2021’de ise yüzde 11 büyüyen, kapasite kullanım oranları ise yüzde 80’e gelen, ihracatını 125 milyar dolara çıkarmış bir ülke oldu. Ticaretimiz ise daha iyi oldu ve kur ataklarına rağmen yolumuza devam ettik" dedi.

Nebati şöyle devam etti: “ Pazardaki fiyatları biliyoruz. Biz de bu ülkede yaşıyoruz. Aynı sokakta, pazarda, sofrada, minibüste, otobüsteyiz. Bu toplumun, bu halkın, bu milletin, gençlerin, kadınların, çocukların, iç dünyasının, çalışanların ne istediğini biliyoruz. Sıkıntıları paylaşıyoruz. Bu sıkıntıların üstesinden gelecek azmi ise ortaya koyuyoruz, koymaya devam edeceğiz. “Türkiye’deki enflasyon yavaş yavaş yoluna giriyor. Artık yaz geliyor. Aralık ayından itibaren de her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz." (DHA)

Ekonomi