Bakan Nebati'den art arda 'ekonomi' paylaşımları: İhracat artışı, Borsa İstanbul, BİST...

Bakan Nebati'den art arda 'ekonomi' paylaşımları: İhracat artışı, Borsa İstanbul, BİST...
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ihracatın artmaya devam ettiğini ağustos ayı itibarıyla 250,8 milyar dolar seviyesine ulaştığını söyledi. Nebati Borsa İstanbul için de "Yerli ve yabancı yatırımcının güvenle yatırım yaptığı bir mecra haline geldi" açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine dayandırarak yaptığı açıklamada ihracatın ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,2 arttığını söyledi.

Nebati, sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı:

"Olumsuz küresel koşullar, zayıf dış talep ve ABD doları lehine gelişen parite etkisine rağmen ihracatımız artmaya devam ediyor. Yıllıklandırılmış ihracatımız, ağustos ayı itibarıyla 250,8 milyar dolar seviyesine ulaşarak rekor tazelemiştir. Türkiye Ekonomi Modelimiz sayesinde, ihracat odaklı büyümeyle ekonomimizi daha güçlü kılmaya devam ediyoruz.”

"BİST'İ YATIRIMCILAR İÇİN CAZİP KILIYOR"

Bakan Nebati, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ile ilgili de paylaşım yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı:

"BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,55 kazançla 3.222,74 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 3.228,88 puana taşıdı.

Borsa İstanbul, 2 milyon 526 bin yatırımcı sayısına ulaşmış durumda. Halka açık şirketlerimize ait hisse senetlerinin toplam değeri ise 400 milyar TL seviyesinde. Borsa İstanbul, yerli ve yabancı yatırımcının güvenle yatırım yaptığı bir mecra haline geldi.

Ekonomik aktivitedeki güçlü seyir ve şirket karlılıklarındaki artış BIST'i yatırımcılar için cazip kılıyor. Borsamız son dönemdeki performansıyla diğer gelişen ülke borsalarından pozitif yönde ayrışmış durumda. İlerleyen dönemde de bu güçlü seyrin sürmesini bekliyoruz.

Tüm bireysel ve kurumsal yatırımcılarımızın finansal bilinç ile yatırım yapabilmesi için hem Borsa İstanbul yönetimi hem de ekonomi yönetimi, üzerine düşen sorumluluğun bilinci ile çalışıyor."

Ekonomi