Bakan Nebati'den koyun eti açıklaması: Ucuz ama kokusundan dolayı tercih edilmiyor

Bakan Nebati'den koyun eti açıklaması: Ucuz ama kokusundan dolayı tercih edilmiyor
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, koyun etinin ucuz olduğunu fakat tüketilmediğini söyledi. Nebati, "Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Haber Global canlı yayınında gündemdeki konuları değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mart ayında yıllık yüzde 50,51 olarak açıklamasına değinen Nureddin Nebati, " Mayısta enflasyonun 50'nin altına düştüğünü ve sonra daha da gerilere gittiğini göreceğiz" diye konuştu.

Soğan fiyatındaki yükselişle ilgili de konuşan Nebati, "Türkiye'nin bir yıl arayla bir soğan, patates fiyat yüksekliği yaşadığı malum. Çiftçi, fiyatlar yükselince yüksek üretime giriyor, üretim artınca satacak kimse bulamıyor. Geçen yıl biz aldık ve dağıttık, bir kısmı da çürüdü" dedi.

Gıda fiyatlarındaki enflasyonun da düşeceğini vaat eden Nebati, "Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım. Bu işlerin belirli bir plan çerçevesinde yapılması ve kamunun elini taşın altına koyma konusunda çekinmemesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Maraş merkezli depremlerin ardından çalışmalar için kaynak ayırdıklarını belirten Nureddin Nebati, "Bizim afetzedelere en insani şekilde yaklaşmamız lazım, her şeylerini kaybettiler. Bakanlar bize sordu, ne yapacağız diye. Ben de sakın, bu işe maliye olarak bakmıyoruz, insani bakıyoruz ve tüm talepler karşılanacak diyerek sahaya çıkın dedim. Murat Kurum'u da tebrik ediyorum. Ben de ona açık çek verdim, sen para hesabına girme, sen insanların başını sokabileceği evler için çalışmanı yap" şeklinde konuştu.

Hakkındaki skeçlerle ilgili de konuşan Nebati, "Ben rahatsız olmuyorum ki. Skeçleri de izliyorum. Üzülüyorum, hakaret etmeyin ama hakları da teslim edin. Çok alındım ben. Bana gelip deselerdi ki geçmiş olsun, ben de büyük bir onurla Sayın Genel Başkanlara bilgi verirdim ve teşekkür de ederdim, acımıza ortak oldunuz diye, ben Şanlıurfalıyım çünkü. 'Nemo' demek ayıp.

Bir de bilmiyorlar, izleyin. Yıllar önce ilk filmini eşimle izledim, annesine ulaşmaya çalışıyor, öylesine bir çabayla gidiyor ki, okyanuslardaki girdapların içine giriyor ve yılmıyor. İşin sonunda yapmış olduğu çabanın karşılığını alıyor" dedi. (Kısa Dalga)

Ekonomi