Bakan Nebati'den muhalefete: Rahat durun, vatandaşın aklıyla oynamayın

Bakan Nebati'den muhalefete: Rahat durun, vatandaşın aklıyla oynamayın
Hazine ve Maliye Bakanı ve AK Parti Mersin 1'nci sıra milletvekili adayı Nureddin Nebati, kentsel dönüşüme tabi olacak bölgelerdeki vatandaşlara muhalefetin söylemlerine aldırmadan hızlıca imkanlardan yararlanması çağrısında bulundu. Nebati, "Belediyelerimiz lütfen, işleri kolaylaştırıcı tedbirleri de sizler alın. Muhalefete çağrımı yeniliyorum, rahat durun. Bırakın işimizi yapalım. Vatandaşın aklıyla oynamayın" dedi.

AKP Mersin 1'nci sıra milletvekili adayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin katılımıyla il binası önünde bayramlaşma programı düzenlendi. Bayramlaşma sırasında Bakan Nebati, telefonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Nebati, Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye'nin yaşadığı asrın afetinde 110 milyar dolara yaklaşan bir servet kaybının yaşandığını belirtti.

Kentsel dönüşüm kampanyasından söz eden Nebati, " 100 metrekarelik dairenin neredeyse tamamını maliyetini karşılayacak şekilde 0,74 faiz oranıyla ve 2 yıl ödemesiz uzun vadeli imkanlarla kendi konutlarını hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme tabi tutarak, inşaatlarını yapabilecekler" dedi.

"Vatandaşın aklıyla oynamayın"

Nebati şöyle devam etti: " Yine Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği, dairelerle ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla bir çalışma yaparak, orada da maliyetin bir kısmını da biz karşılamış olacağız. O da yetmez, aynı şekilde kentsel dönüşümde müteahhitlik yapacaklara da 250 milyon liraya kadar yine kredi imkanı sağlıyoruz.

Muhalefete çağrımı yeniliyorum, rahat durun. Bırakın işimizi yapalım. Vatandaşın aklıyla oynamayın.

Düne kadar Türkiye Cumhuriyeti Hazinesinde hiçbir şey kalmadı diyenler, daha 5 dakika sonra biz iktidara geldiğimizde merkez bankasındaki altınları dağıtacağız, diyor. Merkez bankasının ve hazinenin kasası boşsa ne dağıtıyorsun? Boş değil ise niye boş diyorsun? Vatandaşın aklıyla oynamayın.

O yetmiyormuş gibi 21 yılda Türkiye'de yurt dışından gelen yatırımların miktarı belli. Türkiye güvenilir bir ülke. Özellikle gelişmekte olan ülkeler arasında en çok yatırım alan ülke, Türkiye. Sen kalkıyorsun bu toplantılarda, "ben şu kadar para getireceğim" diyorsun. Kusura bakma, hiçbir fon yöneticisi, hiçbir ülke, hiçbir uluslararası kuruluş, muhalefetin liderine de yöneticisine de bakıp bir ülkeye yatırım yapmaz. Tüm fonlar, yatırımcılar, doğrudan ve dolaysız yapacak olanlar iktidarın ne dediğine bakar." (DHA)

Ekonomi