Bakan Nebati'nin kardeşinden faiz kararı tahmini

Bakan Nebati'nin kardeşinden faiz kararı tahmini
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi Seydullah Nebati, "Merkez Bankası'nın bence pas geçmesi lazım. Ama kanaatimce bir puan falan gibi bir indirim yapacaktır" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi &G Yönetim Kurulu Başkanı Seydullah Nebati, Merkez Bankası toplantısı ve açıklanacak faiz kararı öncesi dün Bloomberg HT’ye yaptığı açıklamada “ Merkez Bankası toplantısının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Merkez Bankası'nın bence pas geçmesi lazım. Ama kanaatimce bir puan falan gibi bir indirim yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Nebati şunları söyledi:  "Diyecek fazla bir şey bulamıyorum. Biz de yeni yeni tanıyoruz, anlıyoruz. Ben hükümete güveniyorum. Ellerinde bu kadar veri seti varken, Türkiye'nin bütün kurumlarından bilgi alırken ben hatalı bir program izleyeceklerine inanmıyorum. Ama anladığım kadarıyla kısa vadede zor olacak. Her zaman iyimser olmak zorundayız."

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Seydullah Nebati’yi, “Yahu siz kimsiniz? Ailecek mi yönetiyorsunuz bakanlığı? Millet diken üzerindeyken hangi sıfatla bu yorum!” diye eleştirdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Erdem, Sermaye Piyasası Kurulu’nu da etiketleyerek “Sermaye Piyasası Kurulu’nu göreve çağırıyorum! Bu manipülasyondur!” ifadelerine yer verdi.

Ekonomi