İşte Bakan Nebati'nin yeni yardımcıları

İşte Bakan Nebati'nin yeni yardımcıları
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yeni yardımcıları Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş oldu.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla, 2 Aralık'ta Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirilen Nureddin Nebati'nin yardımcıları görevden alındı. Nebati'nin yardımcıları Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş oldu.   

Tekstil ürünleri satan zincir mağaza sahibi olan Nebati'nin yeni yardımcılarından Mahmut Gürcan, AK Parti teşkilatlarından geliyor ve çorap üreticisi. Twitter hesabındaki profilini hemen 'T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı' olarak değiştiren Gürcan, bir de şu paylaşımı yaptı: "Sn. Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'ın tensipleri, Sn. Bakanımız @NureddinNebati‘nin teklifleri ile T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmış bulunmaktayım. Milletimize hizmet etme imkanını bizlere tevdi eden Sn.Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum."  Yunus Elitaş ise 2004 yılından bu yana Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda çalışıyor, iki yıldır da Muhasebat Genel Müdürlüğü yapıyordu. 

MAHMUT GÜRCAN KİMDİR?

09/10/1966 doğumlu olan Mahmut Gürcan evli ve 3 çocuk babasıdır. Zeytinburnu İmam Hatip Ortaokulu, Şehremini lisesi, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler (iktisat bölümü) mezunu. Doğanay Çorap ve Tic.Ldt.Şti'nin ortağı olan Gürcan, 2001 yılından itibaren AK Parti Bakırköy İlçe yöneticiliği ve 2006/2014 3 dönem AK Parti Bakırköy ilçe başkanlığı yaptı. 

YUNUS ELİTAŞ KİMDİR?

1982 yılında Ankara’da doğdu. 2003 yılında Kırıkkale Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Kısa bir süre vekil öğretmenlik yaptıktan sonra 2004 yılında Maliye Bakanlığında vergi denetmen yardımcısı olarak göreve başladı. 2007 yılında meslek giriş sınavını kazanarak Muhasebat Genel Müdürlüğüne stajyer muhasebat kontrolörü olarak naklen geçti. 2010 yılında muhasebat kontrolörlüğüne atandı.

2013-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcılığı yaptı.

2015/Aralık-2017/Aralık döneminde bulunduğu ABD/Florida’da, University Of South Florida’dan MBA derecesi aldı. 2018 Şubatı'nda başladığı Gelir İdaresi Grup Başkanlığı görevini yürütmekteyken 28 Şubat 2019 tarihi itibarıyla Muhasebat Genel Müdürlüğüne atandı.

Ekonomi