Bakan Nebati'ye göre ABD'deki bankaların batmasının nedeni faiz

Bakan Nebati'ye göre ABD'deki bankaların batmasının nedeni faiz
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye ekonomi modelinin dünyaya örnek olacak bir yapıya dönüştüğünü belirterek, “Biz faizleri artırmayacağız dedik. Faiz artırımının handikaplarıyla karşı karşıya kaldı dünya. ABD'deki bankaların batması faiz artırımının bir sonucu oldu. Avrupa'da da faiz artırımını yavaşlattılar.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT Haber’de katıldığı yayında "Türkiye ekonomi modeli hedeflenenlerin büyük bir kısmına ulaşmış durumda" dedi.

"Bizim temel duruşumuz önce insanı yaşat anlayışı üzerine kurulu" diyen Nebati sözlerine şöyle devam etti: "Biz enflasyonu yavaş yavaş indirerek büyümeyi devam ettireceğiz planımızı anlattık. Yatırımlarımızda bir gerileme yok. 10 çeyrektir büyümemiz devam ediyor. Salgın döneminde de hiçbir zaman taviz vermedik. Şubat ayında işsizlik yüzde 10.

Önümüzdeki süreçte enflasyonun düşeceği beklentisinin oluşturulması gerekiyor. Kasım ayında yaşanan kırılmadan sonra insanlar bir düşünmeye başladı. Aralık ayında enflasyonun aşağı yönlü hareketi insanlar tarafından görüldü. Beklentiler olumluya döndü. Şu anda beklentiler yüzde 10'lara kadar düştü. Depreme rağmen biz herhangi bir kısıtlamaya gitmedik. Mayıs ayından itibaren fiyatları gevşeme çok daha ciddi hissedilecek.”

Biz faizleri artırmayacağız dedik. Faiz artırımının handikaplarıyla karşı karşıya kaldı dünya. ABD'deki bankaların batması faiz artırımının bir sonucu oldu. Avrupa'da da faiz artırımını yavaşlattılar." (Kısa Dalga)

Ekonomi