Bakan Özer, 'ilk kez oldu' dedi: 3,1 milyar TL okullara gönderildi

Bakan Özer, 'ilk kez oldu' dedi: 3,1 milyar TL okullara gönderildi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim- öğretim yılı hazırlıklarının başarılı yürütüldüğünü belirterek, "İlk kez temel eğitimden ortaöğretime kadar tüm okullara bütçelerini gönderdik. Temizlik malzemesinden kırtasiyeye, küçük onarımdan, laboratuvar ihtiyaçlarına 3,1 milyar TL'yi okullarımıza gönderdik" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Sincan ilçesindeki Erman Ilıcak Fen Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Özer, "Okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde, ilkokul hariç, okul öncesi, ortaokul, lise, yükseköğretimde yüzde 50'nin altında olan okullaşma oranı ilk kez yüzde 90'ların üzerine çıktı" dedi. Özer şöyle devam etti:

"İlk kez son 20 yıl içerisinde kız çocuklarının okullaşma oranı, erkek çocuklarını çoğu eğitim kademesinde geçti. 300 binlik derslik sayılarından, 850 binlik derslik sayısı olan bir eğitim sistemine kavuştuk. 1 milyona yakın dersliği olan bir eğitim sistemimiz var. Yaklaşık 19 milyon öğrenci temel eğitim ve ortaöğretimde eğitim alıyor. 1,2 milyonu geçti öğretmen sayımız.

İlk kez temel eğitimden ortaöğretime kadar tüm okullara bütçelerini gönderdik. Temizlik malzemesinden kırtasiyeye, küçük onarımdan, laboratuvar ihtiyaçlarına 3,1 milyar TL'yi okullarımıza gönderdik. Yine okulların en büyük ihtiyacı olan temizlik elemanı ihtiyacı ile ilgili de çok önemli bir adım attık. Genelde ekim ayında temizlik elemanlarıyla ilgili destek sağlanırdı, geç olurdu. İlk kez 5 Eylül itibariyle Türkiye'de tüm okullarda 60 bin temizlik elemanımız çalışmaya başlayacak." (DHA)

Gündem