CHP'li Akın'dan Pakdemirli'ye "HES" tepkisi: "Akıl tutulması"

CHP'li Akın'dan Pakdemirli'ye "HES" tepkisi: "Akıl tutulması"
Tarım ve Orman Bakanı Sayın Pakdemirli, "HES'ler selin sebebi yerine bana göre mağduru oluyor" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, , "Bu akıl tutulmasıdır. HES’lerin Karadeniz illerimize sorun yarattığını 5 yaşındaki çocuklarımız bile biliyor. Ama Sayın Pakdemirli bilmiyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Pakdemirli'nin "HES'ler selin sebebi yerine bana göre mağduru oluyor" açıklamasına ilişkin, "Bu akıl tutulmasıdır. HES’lerin Karadeniz illerimize sorun yarattığını 5 yaşındaki çocuklarımız bile biliyor. Ama Sayın Pakdemirli bilmiyor" dedi. 

CHP Balıkesir Milletvekili Akın, Bakan Pakdemirli'nin, Orta ve Batı Karadeniz illerinde yaşanan sel felaketinin HES'lerden kaynaklandığı iddialarına "HES'ler selin sebebi yerine bana göre mağduru oluyor. HES'ler negatif olarak etkileniyor" diyerek yanıt vermesine tepki gösterdi. Akın, "Orman yangınlarındaki başarısızlığın mimarlarından biri olan Sayın Bakan, HES’leri sel felaketinin mağduru olarak gösteriyor. Bu akıl tutulmasıdır" dedi. Akın, şunları söyledi:

"HES’lerin Karadeniz illerimize sorun yarattığını 5 yaşındaki çocuklarımız bile biliyor. Ama Tarım ve Orman Bakanı Sayın Pakdemirli bilmiyor. Karadeniz’de ‘HES'ler selin sebebi yerine bana göre mağduru oluyor. HES'ler negatif olarak etkileniyor’ diyor.  Daha yaralarını yeni yeni sardığımız Giresun, Rize, Ordu’da yaşanan sel felaketlerini hatırlayalım. Hidroelektrik projelerinin yarattığı olumsuz etkiler ve ekosistem üzerinde yaratılan tahribat sonucu yağan yağmur, sele, heyelana ve su baskınlarına sebep olmuştu. Sayın Tarım ve Orman Bakanı bunu unutmuş olmalı ki HES’leri masum ve mağdur gösteriyor. Tarım ve Orman Bakanı, bu talihsiz açıklamasının sonuçlarına katlanacak bir değerlendirmede bulunup gereğini yapacaktır diye umut ediyorum."

(ANKA)

Gündem