Bakan Polat duyurdu: Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira ceza

Bakan Polat duyurdu: Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira ceza
İş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile istişare toplantısı düzenleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle Haliç Kongre Merkezinde bir araya geldi. İş Dünyası ile istişare toplantısında konuşan Bolat, fahiş fiyat, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalarla kararlılıkla mücadele edildiğini ve aralıksız devam eden denetimlere ilave olarak gerekli hukuki düzenlemeleri hızlıca hayata geçirdiklerini vurguladı.

'Rekabet ortamını ve arz talep dengesini bozucu yönde hareket edenler oluyor'

Bolat konuya dair şu açıklamayı yaptı:

"Ticaret Bakanlığı olarak, Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır şekilde "İstiklalden istikbale köprüler kurmak adına yapılan proje ve etkinlikler çerçevesinde; hem organize hem de geleneksel perakende sektöründe yer alan binlerce firmaya tamamen gönüllülük esasına dayanarak, fiyat indirim kampanyaları düzenleme davetinde bulunmuştuk. Bu zincirin halkalarının birbiri ile uyumlu halde olması, sağlıklı bir ekonomik hayat için gereklidir. Yaşanan zorlukları fırsat görerek, rekabet ortamını ve arz talep dengesini bozucu yönde hareket edenler de maalesef oluyor."

'Yüz binlerce işletmeye yapılan denetimler sonucu idari para cezaları uygulanmıştır'

"Fahiş fiyat, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalarla kararlılıkla mücadele ediyor, aralıksız devam eden denetimlere ilave olarak gerekli hukuki düzenlemeleri hızlıca hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığımız ve bünyesinde yer alan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile Reklam Kurulu tarafından; perakende marketlerden otomotiv işletmelerine, emlak-gayrimenkul firmalarından hizmet sektörü firmalarına kadar fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve tüketicilere yönelik aldatıcı ve yanıltıcı uygulamalar içindeki yüz binlerce işletmeye yapılan denetimler sonucu idari para cezaları uygulanmıştır. Bu çerçevede 2023 yılında uygulanan idari para cezalarının toplamı 710 milyon TL'ye ulaşmıştır." diye konuştu. (DHA)

Ekonomi