Bakan Selçuk öğrencilerle buluştu: 15 Şubat'ta bekliyoruz

Bakan Selçuk öğrencilerle buluştu: 15 Şubat'ta bekliyoruz
18 milyon 241 bin 881 öğrenci ve 1 milyon 117 bin 686 öğretmen üç haftalık ara yıl tatiline girdi. 81 ilden öğrencilere uzaktan bağlantıyla seslenen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "15 Şubat'tan itibaren de sizleri okullarımıza çağırmak istiyoruz" dedi.

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim yapılan ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde yarıyıl tatili başladı. Normal şartlarda sömestr tatili 22 Ocak'ta başlayıp 8 Şubat'ta bitecek şekilde planlanmıştı. Ancak 12-16 Nisan 2021 tarihleri arasında belirlenen ikinci ara tatil de yarıyıl tatiline eklendi. Böylece sömestr tatili 3 haftaya çıktı.

TIKLAYIN / Eğitim – Sen: Yüz yüze eğitim kademeli olarak başlayabilir

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ilden öğrencilerin katılımıyla 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Dönemi kapanışı ve "Birlikte 23 Gün Etkinlikleri" tanıtım programına katıldı. Selçuk öğrencilere şöyle seslendi: 

"2. dönemde salgının yolumuzdan çekildiği oranda okullarımıza döneceğiz. 15 Şubat'tan itibaren de sizleri okullarımıza çağırmak istiyoruz. Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz. Her güne özel etkinlikler hazırladık. Birlikte 23 gün tatil etkinlikleri adı verdiğimiz etkinliklerle her gün farklı etkinlikler yapabileceksiniz. Tatil etkinliklerinde içeriğinde, harf, sayı, renk gibi kavramlara farklı açıdan bakmamızı sağlayacak etkinlikler var. Bu tatil etkinliklerini ilkokul, ortaokul ve lise için ayrı ayrı hazırladık. Öğretmenlerinize her zaman şükran duygularım var, sizleri yalnız bırakmadılar. Çok teşekkür ediyorum."

Nasıl karne alınacak?

İlk ve ortaokul öğrencilerine dijital karne verilecek. Lise öğrencileri ise karne almak için ikinci dönemi bekleyecek. İlk ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile belirleneceği, birinci dönem yapılmış yüz yüze sınavların karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı. Ancak alınan karara, yapılan sınavların karne notuna dahil edilmesini isteyen velilerin okul yönetimine başvurabileceği de eklendi.

Gündem