Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri hedefimize 'yakınsıyor'

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri hedefimize 'yakınsıyor'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerinin hedeflerine yaklaştığını açıkladı.

Kısa Dalga- Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda 'yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 43’e, 12 ay sonrası beklentisinin yüzde 30’a ve 24 ay sonrası beklentisinin yüzde 19,3’e düştüğünü' açıkladı.

OVP'den sonra beklentiler geriledi

Orta Vadeli Program'ın (OVP) açıklanmasından bu yana 12 ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin kesintisiz gerilediğini vurgulayan Bakan Şimşek, gerçekleşen yıllık enflasyonun yükselişte olduğu bu dönemde beklentilerin iyileşmesinin, dezenflasyona yönelik politikalarının başarılı olacağına dair inancı güçlendirdiğini ifade etti.

23.jpg

'Geçici etkiler ve beklenen düşüş'

Temmuz ayında aylık enflasyonda geçici etkiler kaynaklı artış olmasını beklediğini ifade eden Şimşek, buna rağmen yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş öngördüklerini belirtti.

222.jpg

'Dezenflasyon süreci belirginleşek'

Şimşek, dezenflasyon sürecinin önümüzdeki aylarda daha da belirginleşeceğini vurguladı. Bu süreçte, uygulanan ekonomik politikaların etkilerinin daha net görüleceğini ve enflasyon beklentilerinin hedeflenen seviyelere ulaşacağını öngördü.

simsek-twit.jpg

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklaması şu şekilde :

''Enflasyon beklentileri hedefimize yakınsıyor.
Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43’e, 12 ay sonrası yüzde 30’a ve 24 ay sonrası yüzde 19,3’e düştü. OVP’yi açıkladığımızdan beri 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri kesintisiz geriledi. Gerçekleşen yıllık enflasyonun yükselişte olduğu bu dönemde beklentilerin iyileşiyor olması dezenflasyona yönelik politikalarımızın başarılı olacağına yönelik inancı göstermektedir. Temmuzda aylık enflasyonda geçici etkiler kaynaklı artış olmasını beklemekle birlikte yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş öngörüyoruz. Dezenflasyon süreci önümüzdeki aylarda daha da belirginleşecek.''(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi