Bakan Soylu: İstiklal Caddesi'ndeki bomba, sosyal medya üzerinden yaptırıldı

Bakan Soylu: İstiklal Caddesi'ndeki bomba, sosyal medya üzerinden yaptırıldı
İçişleri Bakanı Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada kullanılan bombanın "sosyal medya üzerinden teker teker tarif edilerek yaptırıldığını" söyledi.

Antalya Serik'te düzenlenen 7'nci Uluslararası Siber Suçlar Çalıştayı'nda konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Amerika son 3 yılda 2 milyar dolar PYD ve PKK'ya yardım etmiştir. Terörle bir adım yan yana gelen hangi ülke, hangi insan, hangi topluluk olursa olsun, onu yaftalayan ve onu infaz etmek için elinden gelen gayreti ortaya koyan Amerika, son 3 yılda 2 milyar dolar kendi senatosundan resmi para göndermiştir" dedi.

'Amerika'dan 6'lı Masaya yardım' iması

Soylu, Macaristan örneği üzerinden Altılı Masa'nın Amerika'dan yardım aldığı imasında bulundu:

"Buradan bir şey daha söyleyeceğim. Bir siyasi partinin genel başkanı Macaristan seçimlerini izlediğini, takip ettiğini söylemiştir. Orada da 6'lı masa kuruldu. İşin siyasi boyutunu bir tarafa bırakıyorum. Size güvenlik sorununu anlatacağım. Bizatihi Amerika'nın o ülkenin seçimine yönelik milyon dolar paraların oradaki sivil toplum örgütüne Amerika'nın resmi kurumları tarafından seçimi etkilemek için gönderdiği ortadadır. İçişleri bakanının bana söylediği kendi tespiti ve değerlendirmeleridir" diye konuştu.

"Hackerlara bilgisayar kasası ve yazılım hediye ettiler"

"Dünyayı yönetmek isteyenlerin; zihinleri etki altına almayı amaçladığını ve devlet kurumlarını itibarsızlaştırmaya çalıştığını" savunan Soylu, kimyasal silah ya da uyuşturucunun devlet tarafından koordine edildiği iddialarının arkasında "uluslararası küresel ağların" olduğunu ileri sürdü.

Soylu, "Hepsinin nedeni var. PKK'ya silah ve lojistik destek verildiği gibi bir başka ülkeye sorun yaratsınlar diye hacker gruplarına bilgisayar kasası ve yazılım hediye etmediklerini bilmiyoruz. Bizatihi biz yakın komşularımızdan birisine hediye edilenlerle bir operasyonla ele geçirme imkanına sahip olan ülkeyiz. FETÖ'nün bir operasyon merkezine Amerika tarafından sağlanan kaynaklarla onun operasyonel anlayışını daraltmaya çalışan ülkeyiz" dedi.

İstiklal Caddesi'ndeki patlama: Sosyal medya üzerinden yaptırıldı

Bakan Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin ise şunları söyledi:

"İstiklal Caddesi'ndeki patlamadaki bomba yapımının sosyal medya üzerinden yaptırıldığını, yani bir görüşme kanalı üzerinden canlı şekilde imal edildiğini söyleyebilirim. Teker teker tarif edildiğini, "Hacı" kod adlı Amerika'ya bağlı PYD/PKK terör örgütü mensubunun cep telefonu üzerinden hem bombayı yerleştiren, koyan, hem bombayı imal eden, cep telefonu üzerinden yaptırıldığı bilgileri elimizde açıkça mevcut. Devlet dedikodu yapmaz, devlet bilgiyle çalışır ve kendi tecrübesine, ciddiyetine uygun şekilde çalışır. İlk verilen ifadelerde 'ben bilmiyordum bunu çikolata paketi sanıyordum' sözleri gerçeği yansıtmıyor. O ifadeleri verenin ağzından olayın bütün ayrıntıları işini iyi bilen Türk polis teşkilatı ve savcıları tarafından devlet kayıtlarına geçmiştir."

Gündem