Bakan Soylu: Kadın cinayetlerinde yüzde 7 azalma var

Bakan Soylu: Kadın cinayetlerinde yüzde 7 azalma var
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadın cinayetlerinin geçen yıla göre azaldığını söyleyerek "Geçen yıl 30 Ağustos itibarıyla işlenen kadın cinayeti 194'tü, bu yıl ise 181. Yani geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7'lik bir azalış var" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı’nda konuştu.

Soylu'nun konuşması şöyle:

"Nüfusu 100 binden fazla olan belediyelerden kadın konukevi yapılması konusunda talebimiz oldu. 1 Ocak 2023’ten itibaren nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyelerin hangisinde kadın konukevi olup hangisinde olmadığını kamuoyuyla paylaşacağız.

Erkeklere yönelik de "Kadına El Kalkamaz’ eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar 2 milyon 7 bin 365 erkeğe eğitim verildi” dedi. Risk değerlendirme ve analiz çalışmalarının daha doğru yapılabilmesi amacıyla oluşturulan ‘Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt Formu’nun değiştirilmesinin önemine değinen Soylu, böylece yargının ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin (ŞÖNİM) elinin kuvvetlendiğini kaydetti. Soylu, şiddet uygulayanlara takılan elektronik kelepçe uygulamasının cinayetleri büyük oranda önlediğini de söyleyerek, “Şu anda aktif olarak 714 elektronik kelepçe vakası takip ediliyor. Uygulama başladığından beri takip edilen vaka sayısı da 2 bin 312.

"KADIN CİNAYETLERİNDE YÜZDE 7 AZALMA VAR"

Sistem itibarıyla bu ihbarların tamamına gidiyoruz. Bu ihbarların 285 bin 456’sı asıllı yani gerçek, tehlike içeren ihbarlar. Bunların içinde Allah göstermesin belki de onlarca cinayet vakasını, KADES sayesinde önlemiş olduk.

"Geçen yıl 30 Ağustos itibarıyla işlenen kadın cinayeti 194’tü, bu yıl ise 181. Yani geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7’lik bir azalış var."(DHA)

Kadın