Bakan Soylu, Marmaris Belediye Başkanı'na Rudaw'dan yanıt verdi

Bakan Soylu, Marmaris Belediye Başkanı'na Rudaw'dan yanıt verdi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te Rudaw'ın sorularını yanıtladı. "Bu tip yangınlar tam sönmeden kontrol altına alındı cümlesini söylemek risklidir" diyen Soylu, CHP'li Marmaris Belediye Başkanı için ise "Çöp arabasına baksın" ifadesini kullandı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran'da başlayan orman yangını sürerken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile birlikte bölgede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Erbil merkezli Kürt medya grubu Rudaw'ın sorularını yanıtladı.

'KONTROL ALTINA ALINDI CÜMLESİ RİSKLİDİR'

Rudaw'da yer alan habere göre, yangındaki son durumla ilgili soruları cevaplayan Soylu, “Sayın bakanımız da burada, Tarım Bakanımız… Gayet müdahale ediliyor. Bu tip yangınlar tam sönmeden kontrol altına alındı cümlesini söylemek risklidir. Çünkü bunun rüzgarı var, farklı bir yerden yeniden başlaması var. Onun için tamamen sönmesi sonrasında söyleyebiliriz” diye konuştu.

KİRİŞÇİ, 'KONTROL ALTINDA' DEMİŞTİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, dün akşam "Yangın kontrol altına alındı" açıklaması yapmış ancak alevlerin yayılmaya devam etmişti.

CHP'Lİ OKTAY'A YANIT

Bakan Soylu, CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın söndürme çalışmalarını eleştirerek, "Envanterde gece görüşlü helikopter yok" açıklamasına da "Çöp arabasına baksın!" diye yanıt verdi.

Gündem