Bakan Soylu, önce ‘Soros’ dedi, ardından ekledi: Seçimin güvenliği jandarma ve polisimize emanettir

Bakan Soylu, önce ‘Soros’ dedi, ardından ekledi: Seçimin güvenliği jandarma ve polisimize emanettir
İçişleri Bakanı Soylu, seçim döneminde manipülasyonla karşı karşıya kalınabileceğini söyledi, Macaristan seçimleri için “Soros” iddiasında bulundu ve ardından “Seçimin güvenliği jandarma ve polisimize emanettir” dedi.

Seçim dönemine ilişkin güvenlik endişeleri devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan ilginç bir açıklama geldi. Soylu seçim döneminde manipülasyonla karşı karşıya kalınabileceğini iddia etti, Macaristan seçimleri için “Soros” iddiasında bulundu ve ardından, “Seçimin güvenliği jandarma ve polisimize emanettir” ifadelerini kullandı.

Ankara’da Ankara'da Polis Müzesi'nde düzenlenen 'İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'na katılan Bakan Soylu, genel güvenlik sorunlarından, terör ve kadına karşı şiddet konularından sonra sözü seçim güvenliğine getirdi.

Bakan Soylu, seçim dönemine girildiğini vurgulayarak, "Seçim dönemini manipüle etmek isteyen çok anlayışla karşı karşıya kalacağınızı unutmayınız” dedi. Soylu’nun şu sözleri dikkat çekti:

“Macaristan İçişleri Bakanı, kendi seçim dönemlerinde yurt dışındaki devletler tarafından kendi sivil toplum örgütlerine, seçim propagandası yapmak üzere para aktarıldığını tespit ettiklerini ve bu konunun önemli bir boyutta olduğunu ve bizatihi dışarıdan yönlendirme yaparak seçime müdahale ederek seçimi yönlendirmeye çalıştıklarını bana ifade etti. Orada da ‘Soros’ işleri karıştırmaya çalıştı. Seçimin güvenliği jandarma ve polisimize emanettir" dedi. (DHA)

Gündem