Bakan Soylu, Suriye'ye yönelik operasyonları savundu: Kardeşliğin, komşuluğun, iyiliğin tarihi yazılmakta

Bakan Soylu, Suriye'ye yönelik operasyonları savundu: Kardeşliğin, komşuluğun, iyiliğin tarihi yazılmakta
Bakan Soylu: "İnsanlığın tarihi yazılmaktadır, kardeşliğin tarihi yazılmaktadır, komşuluğun tarihi yazılmaktadır, kötülüğe karşı iyiliğin tarihi yazılmaktadır ve dünyaya önemli bir imza atılmaktadır."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'nin Halep kenti Çobanbey beldesinde, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Musa Özalkan'ın vasiyeti olan okulun açılışını yaptı.

Bakan Soylu buradaki konuşmasında, "İnsanlığın tarihi yazılmaktadır, kardeşliğin tarihi yazılmaktadır, komşuluğun tarihi yazılmaktadır, kötülüğe karşı iyiliğin tarihi yazılmaktadır ve dünyaya önemli bir imza atılmaktadır. Allah emek verenlerden razı olsun. Biz, bugüne kadar buraya sırtımızı dönmedik, dönemezdik" dedi.

"Bugün hiç olmaması gereken, çocuklarımızın hiç karşılaşmaması gereken yaşanmış bir tarih var"

Açılış öncesi konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu dünyanın sınav dünyası olduğunu söyleyerek "Bugün burada yaşanmış acılar var, toprağından edilmiş insanlar var. Bugün hiç olmaması gereken, çocuklarımızın hiç karşılaşmaması gereken yaşanmış bir tarih var. Elbette ki sınav tam da buradadır. Afganistan'dan Amerika kaçarken, o uçak kalktığı andan itibaren insanları dökerek öldürmüştür. Kendi tarihine belki de en kara lekeyi vurarak kaçmıştır. Bir devletin yapmaması gereken başından itibaren yaptıklarının maliyetini ödediklerini hep beraber yaşadık ve gördük. Yıllardır kardeşlik hukukunun ve komşuluk hukukunun ne olduğunu ortaya koymaya çalışan bir anlayışı gerçekleştirmek üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın rehberlik ettiği bir kardeşlik yolculuğunu hep beraber yapıyoruz. Bunu yaparken de kurallarımızdan, ilkelerimizden, inançlarımızdan, geleneklerimizden, göreneklerimizden, bize bırakılan emanetlerden hiçbir zaman vazgeçmiyoruz ve vazgeçmeyeceğiz de" diye konuştu.

Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi bir taraftan üretim, bir taraftan eğitim, bir taraftan hayatın normalleşmesi, bir taraftan çocuklarınızın yarın hepimizin yaşına geldiğinde onları yalnız bırakan değil, onların hayatına dokunan, onlarla birlikte olan bunu karşılıklılık ilkesine göre değil, yani tam da Batının yaptığı gibi dünyayı sömürdükleri gibi değil, tamamen bir insanlığın nasıl olabileceğini, bir komşuluğun nasıl olabileceğini gösterir bir şekilde olduğunu geriye dönüp baktığında tespit edeceklerine inanıyorum. Belki onlar bizim bugün birlikte başardığımızı yarın başka coğrafyalarda bu örnek üzerinden kendilerine düşen bir sorumlulukta ve yükümlülükte başaracaklardır, bu önemli bir şeydir. Allah dünyada kimseyi böyle bir imtihanla, böyle bir sınavla karşı karşıya bırakmasın. Ama hakikaten burada bir tarih yazılmaktadır. İnsanlığın tarihi yazılmaktadır, kardeşliğin tarihi yazılmaktadır, komşuluğun tarihi yazılmaktadır, kötülüğe karşı iyiliğin tarihi yazılmaktadır ve dünyaya önemli bir imza atılmaktadır. Allah emek verenlerden razı olsun. Biz, bugüne kadar buraya sırtımızı dönmedik, dönemezdik. Çünkü biz Müslümanız, bu dünyada var öteki dünyada var. Öteki dünyada karşı karşıya kalacağımızı bilenlerdeniz." (DHA)

Gündem