Bakan Soylu'dan 14 Mayıs açıklaması: Çok partili siyasi hayatımızın en güvenli seçimi

Bakan Soylu'dan 14 Mayıs açıklaması: Çok partili siyasi hayatımızın en güvenli seçimi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs'taki genel seçimler için "Çok partili siyasi hayatımızın en güvenli seçimi oldu" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un Fatih ilçesindeki Taya Hatun Mahallesi'nde esnafla kahvaltı programında bir araya geldi.

Bakan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için "Bu seçimde Tayyip Erdoğan kaybetse de gitmeyecek; oyları çalacaklar" dendiğini belirtti.

"Seçim geçeli kaç gün oldu? 9 - 10 gün, 8 - 9 gün oldu" diyen Soylu, "Ya hepsinin sandıkta temsilcileri var, yok mu? Avukatları var. Hepsi var. Bir tane seçimin sonucuna tesir edecek ufak tefek maddi hatalar her yerde olur. Yani kendi bilançonuzda, hesapta. Belki, bizim aleyhimize oldu" ifadesini kullandı.

Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi bir tane seçimin sonucuna tesir edecek seçimin sonucunu ortadan kaldırabilecek bir tek örnek bugüne kadar çıkaramadılar. Bu ülkenin koskoca iki belediye başkanı çıktı o gece dedi ki ‘Kılıçdaroğlu kazandı.’ Bütün millete dedi değil mi? Bizi şöyle bir şeyle karşı karşıya bırakmak istediler bakın çok büyük bir tehlike ortaya koydular. Bizim için dediler ki yani ‘Biz kazandık aslında onlar çaldılar ve kaybettiler, bizi kaybettirdiler.' Tövbe estağfurullah. Kaç aldık? 49.5. Milletvekilinde kaç aldık? 322 Cumhur İttifakı. Bir tek ses çıkaramadılar. Bir tek söz söyleyemediler. Şunu söyleyeyim; Çok partili siyasi hayatımızın en güvenli seçimi oldu. Çok partili siyasi hayatımızın en huzurlu seçimi oldu. Çok partili siyasi hayatımızın en güzel seçimlerinden birisi oldu." (DHA)

Politika