Bakan Tunç: Kadına şiddet ve ailenin korunması kırmızı çizgimizdir

Bakan Tunç: Kadına şiddet ve ailenin korunması kırmızı çizgimizdir
Adalet Bakanı Tunç, "Kadına yönelik şiddet, ailenin korunması, çocukların korunması konusunda hassasiyetimiz ortada. Bunlar bizim kırmızı çizgimiz" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM’de AKP’nin grup toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tunç, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin muhalefetten gelen eleştirilerin sorulması üzerine, “Kadına şiddetle alakalı özellikle AK Parti hükümetleri döneminde kadına şiddetin önlenmesine yönelik çok sayıda mevzuat düzenlemesi gerçekleştirdik. Bu anlamda şiddetin önlenmesiyle ilgili de idari uygulamalar gerçekleştirdik” dedi.

Bakan Tunç, 25 Kasım’da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile gündeme gelen “kanıt” tartışmalarına da değindi.

“Özellikle son dönemde tartışılan genelge ile ilgili genelgede geçen bir cümle maalesef çarpıtılıyor. Orada kanıta dayalı politika üretmek, nüfus bazlı saha araştırmalarından yola çıkarak, istatiksel verilerle politika üretmeye yönelik bir cümle söz konusu” diyen Tunç, şöyle devam etti:

“Burada kadına şiddet olaylarındaki hukuki delillerin tartışılmasıyla alakalı bir konu değil. Tamamen birbirinden farklı. Politika üretmek için saha analizleri, veriler, istatiksel durumlarla alakalı olan bir konuyu sanki kadına yönelik şiddet olaylarında artık delillerle ilgili tartışma söz konusu olacak gibi konuyu maalesef farklı yöne çekiyorlar.”

Tunç, “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda çok hassasız. Bu konuda özellikle muhalefetin konuları çarpıtarak, sanki kadına yönelik şiddetin önlenmesinde bir zafiyet varmış algısı oluşturmaya çalıştığını görüyoruz. Bu büyük bir haksızlık ve çarpıtmadan ibaret. Özellikle Cumhurbaşkanlığı genelgesinin tüm ayrıntılarını okuduğunuz zaman bu konuda ne derece kararlı olduğumuzu, kadına yönelik şiddet, ailenin korunması, çocukların korunması konusunda hassasiyetimiz ortada. Bunlar bizim kırmızı çizgimiz. Dolayısıyla kadınlarımızı da çocuklarımızı da ailemizi de koruyacak düzenlemeleri yapmaya ve uygulamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (ANKA)

Gündem