Bakan Tunç: Bekir Bozdağ'a Anayasa fırlatılması büyük bir saygısızlık

Bakan Tunç: Bekir Bozdağ'a Anayasa fırlatılması büyük bir saygısızlık
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay kararını okuyan Bekir Bozdağ'ı savunarak "Meclis Başkanlık Kürsüsünün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır" dedi.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve AYM'nin 2 kez hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği karar Meclis'te okutuldu. Kararın okunmasının ardından Atalay'ın vekilliği düşürüldü.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararı okuyan Bekir Bozdağ'a Anayasa kitapçığı fırlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu'nu yöneten Başkanlık Divanına saygı göstermenin herkesin görevi olduğunu belirterek, "Meclis Başkanlık Kürsüsünün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır" dedi.

dha-0e37ffa3c6c8eeb17299f4dfb3312324-1-t.jpg

'Başkanlık Divanına saygı göstermek herkesin görevidir'

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yargıtay 3. Ceza Dairesince verilen kesin hükmün Anayasanın 84. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 136. Maddeleri uyarınca, TBMM Genel Kurulu'nda okunması sırasında Meclisi yöneten Meclis Başkanvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ'a yönelik çirkin hareket asla kabul edilemez. TBMM Başkanlık Kürsüsü aziz milletimizin kürsüsüdür. Her ne gerekçeyle olursa olsun millet adına hareket eden TBMM'nin çalışması engellenemez. TBMM Genel Kurulu'nu yöneten Başkanlık Divanına saygı göstermek herkesin görevidir. Meclis Başkanlık Kürsüsünün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır." (Kısa Dalga)

Gündem