Can Atalay'ın avukatı açıkladı: Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız

Can Atalay'ın avukatı açıkladı: Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız
TBMM’de Yargıtay 3. Dairesi’nin verdiği kararın okunmasıyla milletvekilliği düşürülen Can Atalay’ın avukatı, Anayasa Mahkemesi’ne yeni bir başvuru yapacaklarını açıkladı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği karar Meclis'te okutuldu. Kararın okunmasının ardından Atalay'ın vekilliği düşürüldü.

'Ortada hukuki bir tartışma yok'

Gazete Duvar'dan Osman Çaklı'nın haberine göre Atalay’ın hakkında verilen kararın ardından avukat Deniz Özen, yeniden AYM’ye başvuracaklarını söyledi. Avukat Özen, “Bugün hep birlikte Anayasal düzenin ortadan kaldırılışını canlı izledik. Ortada hukuki bir tartışma yok. Anayasal düzenin ortadan kaldırılmasına yönelik tartışma var. Lafı eğip bükmeye gerek yok. İki yargı organı arasındaki görüş farklılığı olarak nitelemiyoruz” dedi.

'Milletvekilliğinin Can Atalay’a yüklediği sorumluluklar aynen devam ediyor'

Kararın hukuki yanının olmadığını sözlerine ekleyen Özen, şöyle devam etti:

“Can Atalay açısından değişen hiçbir şey yok. 100 bini aşkın oyla seçilmiş bir milletvekili olarak Can Atalay cezaevinden gücü yettiğince çalışmaya devam edecek. Milletvekilliğinin Can Atalay’a yüklediği sorumluluklar aynen devam ediyor.”

'Meclis’in bu kararını Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz'

Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından ilerleyen süreçte neler olabileceğine de değinen Özen, sözlerine şunları ekledi:

“Daha önce çok sayıda örneğini gördük. Enis Berberoğlu ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine rağmen, Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararı sonrasında görevlerine devam ettiler. Meclis’in bugünkü işlemine karşı Anayasa Mahkemesi’ne yeni bir başvuru yapacağız. Süreci hep birlikte göreceğiz. Meclis bugün kendi kendisinin fesih kararını okudu. Anayasa’yı uygulamakla yükümlü Meclis’in bu kararını Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz. Halk iradesine sahip çıkması gereken en önemli kurum Meclis, ancak kendi kendini yok saydı. Bundan sonra Anayasa Mahkemesi’nin vereceği yeni bir ihlal kararında neler olacağını hep birlikte göreceğiz.”

Gündem